Szeged

Nem szükséges a rakpart lezárása Szegeden

Nem szükséges a rakpart lezárása Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 29., hétfő
Nem szükséges a rakpart lezárása Szegeden

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, az elkövetkező napokban azt mutatja a Tisza vízállása, hogy nem szükségszerű a Huszár Mátyás rakpart lezárása Szegeden.

 

 

Az Alsó Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint a Tiszán jelenleg levonuló árhullám Szegednél 537 centiméteres vízállás mellett tetőzött pénteken, amelynek köszönhetően nem volt szükség a Huszár Mátyás rakpart lezárására.

Az ATIVIZIG vízállás előrejelzése szerint ugyanakkor a következő héten lassú apadásra lehet számítani. Mint ismert, a Huszár Mátyás rakpart pályaszintje 560 cm, ezért lezárásra most nincs szükség, ráadásul a meteorológiai előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék a következő 6 napban nem várható, így újabb árhullám érkezése sem valószínű. Lezárásra vízállástól függően leghamarabb februárban lehet számítani.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.