Szeged

Gyermekstatisztákat keres a Szegedi Szabadtéri

Gyermekstatisztákat keres a Szegedi Szabadtéri

2024. január 26., péntek
Gyermekstatisztákat keres a Szegedi Szabadtéri

Az István, a király című előadás leendő gyermekstatisztáit keresi Novák Péter rendező és a Szegedi Szabadtéri Játékok. A 7 és 10 év közötti, színpadi gyakorlattal bíró fiatalok február 9-ig jelentkezhetnek a rockopera stábjába.

 

 

Egészen fiatalok kapnak idén lehetőséget, hogy részt vegyenek a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik látványos előadásában. A nagyszabású István, a király rockopera sztárgárdája mellett léphetnek majd színpadra, akik pályáznak, és a legalkalmasabbnak bizonyulnak a feladatra. A produkció alkotói 7 és 10 év közötti, énekelni és mozogni tudó, színpadi és táncos gyakorlattal (pl. balett, néptánc stb.) rendelkező fiúk és lányok jelentkezését várják. Jelentkezni a színházi és táncos tapasztalatokat ismertető rövid bemutatkozással, teljes alakos, friss fotóval, esetleg videóval a statiszta@szegediszabadteri.hu címen lehetséges február 9-ig.

Az alkotók felhívják a reménybeli statiszták és gondviselőik figyelmét, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban, azaz az esetleges nappali és éjszakai próbákon egyaránt, valamint az előadások, illetve esőnapok során végig rendelkezésre tudnak állni. 

Ez 2024. augusztus 6-tól augusztus 23-ig tartó, szegedi tartózkodást jelenthet, amelynek során a gyerekeknek, akárcsak az előadás többi résztvevőjének, rugalmasan, a produkció megvalósulásához szükséges munkabeosztás szerint elérhetőnek kell lenniük.

A felhívás bővebb részletei megtalálhatóak a Szabadtéri Játékok weboldalán. A jelentkezési időszak lezárulta után a kiválasztott nevezőket a szervezők emailben értesítik majd a Szegeden tartandó személyes meghallgatás pontos helyszínéről és időpontjáról, továbbá arról, a produkció melyik dalával kell készülniük. A legügyesebbnek bizonyuló fiatal pályázók, Novák Péter rendező döntése alapján, többek között olyan neves énekesek és színművészek mellett léphetnek majd színpadra, mint Koltai-Nagy Balázs, Baricz Gergő, Borbély Richárd, Horányi Juli, Köteles Leander, Sena Dagadu, Herczku Ágnes vagy Kardos-Horváth János, a Zikkurat Produkció különleges megoldásokat felvonultató előadásában. 

Részvételükkel augusztus 10-től, összesen öt alkalommal láthatja egyik kedvenc zenés előadását, az István, a királyt, a Dóm tér közönsége.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.