Szeged

Egyik legsikeresebb kiállítását zárta a Móra Ferenc Múzeum

Egyik legsikeresebb kiállítását zárta a Móra Ferenc Múzeum

62 ezren nézték meg az ókori Kína kincseit bemutató kiállítást

2024. január 9., kedd
Egyik legsikeresebb kiállítását zárta a Móra Ferenc Múzeum

Óriási sikerrel zárt az ókori Kína kincseit bemutató kiállítás Szegeden: összesen közel 62 ezren nézték meg az agyagkatonákat és a Sanghajból érkezett eredeti ókori kínai remekműveket a Móra Ferenc Múzeumban. A két ünnep közötti napokban, illetve az utolsó héten óriási tömegek voltak kíváncsiak a kiállításra, mely ezzel az eredménnyel bekerült a Móra-múzeum leglátogatottabb kiállításai közé.

 

 

A Sanghajból érkezett tárgyakkal már a zárás utáni reggel elkezdték a munkálatokat a kínai kurátorok. A műtárgyakat egyesével kiemelik a vitrinekből, majd nagy gonddal becsomagolják, és speciális szállítóládákba helyezik őket a múzeum munkatársai segítségével.

A kiállítás másik egysége, az agyagkatonák azonban még nem köszönnek el Szegedtől. 

A sanghaji anyag elutazása után a múzeum egy rövid szünetre vonul, majd a tervek szerint január végétől egy új kiállítás részeként még láthatóak lesznek az agyagkatonák a Móra-múzeumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.