Szeged

Botka László bevezet Szegeden egy kormányzati intézkedést

Botka László bevezet Szegeden egy kormányzati intézkedést

Ez volt a polgármester "rendkívüli bejelentése"

Kovács György
2024. január 24., szerda
Botka László bevezet Szegeden egy kormányzati intézkedést

A Közéleti Kávéház egy bő 8 perces önfényező kisfilmmel indult, amely bemutatta 2023-ban mit tett a városvezetés. A levetítés után a megválogatott közönség tapssal fogadta a terembe belépő Botka Lászlót.

 

 

A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy "rendkívüli bejelentést" tesz ma a Közéleti Kávéházban. A kommentszekcióban be is indult a fantáziálás, mind a Szeged Ma bejegyzése alatt, mind Botka László posztjánál. 

Legtöbben a lemondását remélték, 

de volt aki ellenkezőleg, az "örökös polgármesteri" címért való indulására tippelt. Akadt olyan is, aki egy újabb Rolex vásárlásának bejelentését várta a polgármestertől.

Természetesen nem a "rendkívüli bejelentéssel" kezdte, az önkormányzat által fenntartott propagandistájának alákérdezéseivel a kormányt ekézte inkább és persze a további önfényezés sem maradt el.

 

Indul a kampány előtti osztogatás

Botka László kiemelte, az 5 évvel ezelőtt bevezetett nyugdíjas támogatást és az általános iskolások beiskolázási támogatását megemelik 15 ezerről 20 ezerre - mily meglepő módon, akkor is pont választásoknál, ahogy most is. 

 

Kormányzati intézkedést másol

A polgármester nagy bejelentése, hogy ingyenes lesz a tömegközlekedés április elsejétől a 14 éven aluliaknak. Ezt valószínűleg a kormányzati változások miatt teszi, ugyanis március elsejétől az egész országban ingyenes lesz a 14 év aluliak számára a tömegközlekedés az állami közlekedésben.

A magyar kormány azonban jóval többek számára teszi márciustól ingyenessé a közlekedést, amely a szegediek több mint harmadát érinti, erről itt olvashat:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.