Szeged

Tovább tart az út vonattal Szegedről Budapestre, tram-train miatt szűnik meg buszjárat

Tovább tart az út vonattal Szegedről Budapestre, tram-train miatt szűnik meg buszjárat

December 10-én a MÁV-Start és Volánbusz menetrendje is változik

Kibédi Péter
2023. december 6., szerda
Tovább tart az út vonattal Szegedről Budapestre, tram-train miatt szűnik meg buszjárat

Kevesebb busz jár Szeged és Hódmezővásárhely között. 

 

Több helyen is változik a menetrend a buszok és a vonatok közlekedésében, ami Szegedet és a vármegyénket is érinti. A Volánbusz és a MÁV-Start is az utasigények felmérése, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos menetrend összehangolása miatt korrigált a menetrenden. 

Vasút 

Hosszabb lesz az út Szeged és Budapest között vasúton. Ez a gyakorlatban azt jelent, hogy a Nyugati pályaudvarról 3 perccel korábban indulnak és Szegedre 1 perccel később érkeznek vonatok, Szegedről 1 perccel korábban indulnak és a Nyugatiba 2 perccel később érkeznek oda a járatok. 

Busz 

A tram-train népszerűségét kitűnően mutatja, hogy Szeged és Hódmezővásárhely között a csökkenő utasforgalom miatt a délelőtti és délutáni időszakokban 4 buszos járatpár megszűnik. Vasárnaponként, a délutáni időszakban új járat közlekedik Makóról Budapestre 15 óra 40 perckor, Hódmezővásárhely, Szentes, Csongrád érintésével. A szatymazi vasútállomást kiszolgáló buszjáratok indulási ideje módosul, az átszállási idők növelésével kedvezőbb csatlakozásokat biztosítanak a vonatokhoz. A tanév ideje alatt, hétvégén a forgalmat kiszolgálva növelik a buszok számát a Pécs–Baja–Szeged útvonalon.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.