Szeged

Még idén elkészülhet a Nobel-díjasokat ábrázoló portré Szegeden

Még idén elkészülhet a Nobel-díjasokat ábrázoló portré Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 18., hétfő
Még idén elkészülhet a Nobel-díjasokat ábrázoló portré Szegeden

A Színes Város Csoport még az idén, ha lehet karácsony előtt végezne a Szent-Györgyi Albertet, valamint Karikó Katalint ábrázoló portréval, amely a két Nobel-díjas tudóst örökíti meg a 17 emeletes, újszegedi toronyházon. Mindez akkor valósulhat meg, ha az időjárás engedékeny lesz.

Fotó: Webrádió

 

A hír nem meglepő, hiszen ahogy arról már mi is beszámoltunk, a falfestmény folyamatosan készül, a munka eredményei szemmel láthatók.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Szeged a tisztelete jeléül festeti fel Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert képmását a város legmagasabb lakóházának a falára. Így szeretnék megköszönni a két Nobel-díjas díszpolgár munkásságát, és büszkén hirdetni, hogy Szeged a maga szépségében, tudásában és összetartó közösségében mindannyiunknak kiemelkedő hely.

Amennyiben az időjárás engedi, tehát a hőmérséklet nem süllyed nulla fok alá, szeretnék a festést még az idén befejezni, amelyre jó esély is mutatkozik. 

A festés elkészítéséhez speciális projektort is bevetettek a szakemberek, amelyet az egyik közeli ház erkélyén helyezték el. Az autósok többször is megcsodálhatták a falra vetített látványos terveket.  

A festés kedvező időjárási tényezők feltételek esetén akár fél évszázadon át is kitarthat.

Borítókép: Webrádió

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.