Szeged

Könyvekkel a jó ügyért Szegeden

Könyvekkel a jó ügyért Szegeden

Márton Andrea
2023. december 4., hétfő
Könyvekkel a jó ügyért Szegeden

A Mathias Corvinus Collegium szegedi képzési központja egy "Mesebeli karácsony" című jótékonysági koncertet szervez.

Könyvfelajánlással hozzájárulhat, hogy a nehéz helyzetben lévők számára is tényleg mesebeli legyen a karácsony. Ha előzetesen szeretne könyvadománnyal csatlakozni a kezdeményezéshez, a héten megteheti a lenti elérhetőségeken.

Időpont: 2023. december 9. 15:00
Helyszín: Szegedi Dóm, 6720 Szeged, Dóm tér 15.

Több éves hagyományt követve idén is jótékonysági koncert keretében szervezett könyvgyűjtéssel szeretnék szebbé tenni az arra rászoruló gyermekek és fiatalok karácsonyát.

A koncert belépője jó állapotú gyermek- vagy ifjúsági könyv lesz, amelyet a koncert napján a helyszínen, vagy azt megelőzően is felajánlhatnak az adakozni szándékozók. Tekintettel a kárpátaljai magyar oktatási intézményekben tanuló diákok nehéz helyzetére, akik óriási hiányt szenvednek magyar nyelvű, értékes olvasmányokból, a felajánlott köteteket Kárpátaljára, a Karácsfalvai Óvoda és Líceum könyvtárának juttatják majd el.  

Fellépők:

  • D. Szécsi Edit, énekművész
  • Dóbisz Áron, orgonaművész
  • Somogyi Kinga, az SZTE BBMK hegedű művész-mester szakos hallgatója
  • Rekecsin Népzenei Együttes
  • SZTE BBMK Rézfúvós Quintett
  • SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bárdos Kicsinyek Kórusa 
  • SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bartók Gyermekkar és Furulya kamara csoport
  • SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkara
  • SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara

Amennyiben nagyobb mennyiségű könyvet szeretne felajánlani a kezdeményezéshez, vagy nem tud megjelenni a koncerten, de szeretne adakozni, azt megteheti az MCC szegedi képzési központjában is 2023. 12. 08-ig, hétköznapokon 9-21 óra között (MCC szegedi képzési központ, 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 85-87.). 

Az eseményen történő részvétel díjmentes.

Bővebb információk az alábbi elérhetőségeken: szeged@mcc.hu email címen vagy +36 30 135 2139 telefonszámon.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.