Szeged

Elhunyt Kiszin Miklós

Elhunyt Kiszin Miklós

Molnár Dixieland Band nagybőgőse 67 éves volt.

2023. december 6., szerda
Elhunyt Kiszin Miklós

Molnár Dixieland Band nagybőgősét, a Deák Ferenc Gimnázium legendás tanárát gyászolja.

MOST ÚJSZEGEDEN JÖTT SZEMBE A VALÓSÁG A SZEGEDI BALOLDALLAL... - 1

 

Türelemmel viselt, hosszú betegség után december 5-én, életének 67. évében elhunyt Kiszin Miklós, a Deák Ferenc Gimnázium zenetanára, országszerte is ismert bőgőművész.

Kiszin Miklós zenész családból származott, a Szegedi Konzervatóriumban végezte zenei tanulmányait, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar-ének szakon tanult. A hetvenes években a Hot Jazz Szeged, a Bluegrass Pilgrims Band, valamint a Hóra együttes nagybőgőse volt, majd 1986 óta alapembere volt a Molnár Dixieland Bandnek. A szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban 1992-ben kezdett el tanítani, ahol 2009-ben zenekart alakított Szegedi Deák Big Band néven.

Kiszin Miklós kiemelkedő munkásságát Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Szeged Kultúrájáért díjjal ismerte el 2022-ben.

"Őszinte megrendüléssel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, a kiváló zenepedagógus és bőgőművész, Kiszin Miklós, életének 67-ik esztendejében, hosszú, és a csak rá jellemző derűvel viselt betegség után elhunyt. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy a város zenei életének meghatározó alakját 1992-től 2022-es nyugdíjba vonulásáig kollégánknak, sokan barátunknak tudhattuk. Életével és jelenlétével mindannyiunkat gazdagított. Diákjaink ezrei kerültek általa közelebb a zenéhez, és talán észre sem vették, ahogy a lelkek mélyebb rétegeit is érintve formálta őket. Elévülhetetlenek az érdemei a tehetséggondozás területén, iskolazenekarok generációi bontakoztak ki az irányításával. Hozzáállását diák-központúság, humánum és a mindenkori javítani-akarás hatotta át. Akár zenével, akár szóval, mindig képes volt másokat jókedvre deríteni. És persze egész lényét áthatotta a zene. Iskolai rendezvény nem múlhatott el a közreműködése nélkül, és amikor a fanfárok évente egyszer felzengenek a szalagavatón, mindig ő fog eszünkbe jutni. Felejthetetlen emléke mindig velünk marad"- búcsúzott Kiszin Miklóstól a Deák Ferenc Gimnázium.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.