Szeged

Egy hét alatt teljesült Lázár János ígérete

Egy hét alatt teljesült Lázár János ígérete

Kibédi Péter
2023. december 5., kedd
Egy hét alatt teljesült Lázár János ígérete

Az első járaton ígérte meg a miniszter, hogy gyorsan lesz bérlet. Lett.

Még népszerűbb lesz az utazás vonattal Szeged és Szabadka között (Fotó: SzegedMA)

Nem a levegőbe beszélt Lázár János, építési és beruházási miniszter amikor egy hete ez újra üzemelő Szeged–Szabadka vasútvonalon első jártán azt ígérte, hogy rövidesen kedvező bérletekkel teszik elérhetőbbé az utazást. Már a regionális menetjegyek mellett bérletet is lehet válthatni, ami a rendszeres ingázók és a diákok számára különösen kedvező.

 Ezek már megválthatóak a Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban.

A havi bérletajánlat bevezetése a MÁV-START távlati tervei között szerepelt, de az első úton felmerülő utasigényekre reagálva és a szerb vasúttal való gyors, hatékony tárgyalássorozatnak köszönhetően azonban már most, a Szeged—Szabadka közötti személyforgalom újraindulását követő első hónapban megszülethetett a megállapodás és elkészült a bérletek díjszabása is. A kialakított havibérlet a regionális START Regio SRB ajánlatra épül. A kedvező árral népszerűbbé válhat az új összeköttetés  és az utasszám növekedését elősegítheti.  

A Szeged–Szabadka vonalon felnőtt havibérlet 80, egy diák pedig 50 euróba kerül. Szeged és Hajdújárás között a teljes árú bérlet 65, a diák pedig 40 euróba kerül. Az árakat a nemzetközi vasúti díjszabási szabályok alapján euróban határozzák meg, a forint áraknál a MÁV-START által megszabott garantált árfolyamot alkalmazzák.

Szegedről Palicsig, illetve Szabadkáig érvényes, teljes árú menetjegy ára 6,20 euró, ez jelenlegi árfolyamon 2356 forint. Szeged–Horgos, Szeged–Bácsszőlős, Szeged–Hajdújárás között pedig 4,80 euróért, jelenlegi árfolyamon 1824 forintért lehet utazni. 

Azaz hét oda-vissza út áráért már felnőtt bérletet lehet váltani.

Fontos, hogy a Magyarországon érvényes kedvezmények csak belföldi utazáshoz vehetők igénybe, így a szerbiai szakaszra például nyugdíjas utasoknak is jegyet kell váltaniuk.

A baloldalon ismét hamarbb kezdtek károgni, ahogy azt megírtuk, amivel lehet azzal támadták az átadás után a vonalat. Az egyik ilyen kipipálva.

 

 

 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.