Szeged

Állatkínzás miatt emelt vádat egy család ellen a Szegedi Járási Ügyészség

Állatkínzás miatt emelt vádat egy család ellen a Szegedi Járási Ügyészség

2023. december 5., kedd
Állatkínzás miatt emelt vádat egy család ellen a Szegedi Járási Ügyészség

Szörnyű sorsok között hagytak magára egy kutyát, a Szegedi Járási Ügyészség egy nővel és két fiával szemben emelt vádat.

 

A vádirat szerint a nő és két fiatal felnőtt fia egy Szeged közeli kisvárosban éltek albérletben, ahol 5 éve tartottak egy keverék kutyát is. Tavaly tavasszal az ingatlan tulajdonosa közölte a vádlottakkal, hogy költözzenek ki az albérletből, aminek eleget is tettek. Az elkötözés ellenére a vádlottak nem gondoskodtak az általuk tartott kutyáról, az állat egy nyitott ajtójú melléképületben volt 4 méteres láncra kötve. 

A kutyára egy hónap múlva találtak rá, a 4 méteres lánc a földbe szúrt vascsőre volt tekeredve, abból mintegy fél méter maradt szabadon, a mozgási körzetben se víz, se élelem nem volt elhelyezve. Az állat a megtaláláskor az ideális testtömegének a felére fogyott, a huzamosabb idejű láncon tartással együtt neki a vádlottak különös szenvedést okoztak.

A járási ügyészség a vádlottakat állatkínzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.