Szeged

A remény gyertyáját is meggyújtották a Dóm téren

A remény gyertyáját is meggyújtották a Dóm téren

Advent második vasárnapját ünnepelte Szeged

2023. december 10., vasárnap
A remény gyertyáját is meggyújtották a Dóm téren

Fellobbant a remény gyertyájának lángja vasárnap délután a Dóm téren, a város adventi koszorúján. A gyertyát Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor gyújtotta meg.

A remény gyertyája is fellobant a város adventi koszorúján (Foró: Márton Andrea/SzegedMA)

A második gyertyát is meggyújtották vasárnap este a Dóm téren, Szeged óriás adventi koszorúján. Az ünnepi műsor a  Szegedi Nemzeti Színház kamarakórusának énekével kezdődött, majd Szabó Sándor országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait az ünnepről. Mint mondta, advent a várakozás és a vágyakozás időszaka, amikor egy rövid időre megállhatunk és visszatekinthetünk arra, hogy kitűzött céljainkból mit valósítottunk meg.

Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese a karácsonyi érzésekről beszélt, mint mondta, ilyenkor azon igyekszik mindenki, hogy emelkedettebb hangulatban teljenek ezek a napok, és a legnagyobb kérdés, hogy ez sikerül-e. Az esperes egy Lázár Ervin meserészlettel mutati rá, hogy a szeretet szó mindenkinek mást jelent, és önerőből nem vagyunk képesek tökéletesen szeretni.

Az isteni szeretet segíthet: az ő szeretetét továbbsugározni. Így őrizhetjük meg a karácsonyt a szívünkben, így menthetjük át az ünnepi hangulatot az azt követő hétköznapokba is

 – mondta.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.