Szeged

A péntekkel indul a Szegedi Karácsonyi Hetek

A péntekkel indul a Szegedi Karácsonyi Hetek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 1., péntek
A péntekkel indul a Szegedi Karácsonyi Hetek

A hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnap előtt, december 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka.

Fotó: Tro Photography/Tari Robert

 

A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját. Még korábban, október 22-én 15 órakor elindult az 50 méteres óriáskerék, melyből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra.

Idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is, továbbá két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfi ponttal egészül ki a Dóm tér.

Hétvégenként a zenés programok mellett látványos tűzzsonglőr show várja majd a kilátogatókat.

December 3-tól vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.

A Klauzál téren és a Dugonics téren is magába szívhatja az ember a karácsonyi hangulatot, hiszen már ünnepi ruhát öltött a belváros, felkerült a karácsonyi díszvilágítás, felállították a város karácsonyfáját, illetve kikerült helyére az óriás rénszarvas is.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Tro Photography/Tari Robert

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.