Szeged

Nem véletlen züllesztették le a Cserepes sori piacot-eladják

Nem véletlen züllesztették le a Cserepes sori piacot-eladják

A közgyűlésen ismét éles vita volt több témában

Kibédi Péter
2023. november 17., péntek
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Nem véletlen züllesztették le a Cserepes sori piacot-eladják

Több témában is éles vita volt a képviselők között a közgyűlésen.

Fotó: Gemes Sandor                   gemes.sandor@gmail.com. 

A szegedi közgyűlés péntek reggel napirend előtt hagyományosan a szegedi baloldal a magyar kormányt szapulta, illetve a szegedi városvezetést magasztalta-a tények legkevésbé sem zavarták a felszólalókat. A KDNP frakcióvezetője, Haág Zalán jelentkezett felszólalásra, aki viszont a tények mentén az elmúlt hónapok eredményeiről beszélt.

Mint azt részletesen megírtuk, a legnagyobb vitát a Szeged-Csanád egyházmegye által tervezett iskola megépítése váltotta ki, a baloldali képviselők a kormányrendelettel szembe menve feküdtek keresztbe a tanintézmény gyors megvalósulásának.

Eldőlt a Cserepes sori egykori piac területének sorsa. Mint emlékezhetünk rá, a szegediek körében kedvelt piacot az önkormányzat a csőd széléig terelgette, majd hivatkozva erre be is zárta. Már akkor is sejteni lehetett, hogy az igen értékes területet kiárusítaná a város. Ez a mai közgyűlésen biztossá vált, ugyanis Kovács Tamás gazdasági alpolgármester előterjesztéséből, kiderült, hogy a felszabadult területen lakóparkot építenének-egy újabb elherdált városi vagyon a listán.

A baloldal hozta a formáját, tényektől nem zavartatva kritizáltak (Fotó: Gémes Sándor)             

Többször foglalkoztunk mi is vele, de ma a közgyűlésen is téma volt a Szegedi Sport- és Fürdők Kft. és elsősorban annak vezetője, Nagy Katalin. A kormánypárti oldalról éles, de tényekkel alátámasztott kritika érte a cégvezetőt. Mint elhangzott, a létesítmények közül több gondozatlan és amortizálódik, az árak miatt a szegediek közül sokan, de a sportegyesületek közül sem mindenki engedheti meg magának a használatát, emellett Nagy Katalin miatt sorra mondtak fel a cégben dolgozó szakemberek, így a szakmaiság is hiányzik a cégből. A tények most sem zavarták a szegedi baloldalt, simán bevédték a polgármester által maximálisan támogatott Nagy Katalint.

Mihálik Edvin is a kötelező kört hozta: a katolikus iskola ellen szavazott és ágált

A közgyűlésen ott volt az előző ülésen kizárt Szabó Bálint, aki a döntést megtámadta, így az nem emelkedett jogerőre. Hogy joggal volt ott vagy sem, arról többször is kisebb vita bontakozott ki. A független képviselő, ahogy megválasztása óta szinte mindig, folyamatos kritikával illetett mindent és mindenkit. Ami új ellem volt megnyilvánulásában, az Kis Rigó László püspök sértő jelzőkkel történő „teleaggatása”. Emellett egy esetben, amikor a labdarúgásról beszélt, akkor Fradi kapcsán „a több a néger” kifejezést használta, ami érezhető és jogos megütközést keltett a hallgatóságban.

Botka László láthatóan nem a legjobb formájában vezette a közgyűlést, többször hosszasan köhögött is. A közgyűlés vezetését egy órával a kezdete után adta át Nagy Sándor alpolgármesternek, aki később jelezte, hogy a polgármester belázasodott és hazament, ő vezeti végig az ülést. 

A közgyűlés zárt ülésen egyhangúlag megszavazta, hogy a Szeged Kultúrájáért díjat az idei évben Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze és Molnár László karnagy, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja kapja.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.