Bulvár

Kétkerekező jótevők lepték el Szeged utcáit

Kétkerekező jótevők lepték el Szeged utcáit

2017. november 1., szerda
Kétkerekező jótevők lepték el Szeged utcáit

Hajléktalanoknak és rászoruló családoknak az általuk elkészített szendvicseket szállítják ki a Szeged Bike Maffia elszánt biciklisei.

A főként középiskolások és egyetemisták alkotta szegedi különítmény tagjaiban egy valami közös: mindenük a kétkerekű járművük. Egy fővárosi kezdeményezés hatására kedvenc időtöltésüket nemes céllal vértezték fel, rendszeresen teszik elviselhetőbbé rászorulók, valamint az utcára került szegedi embertársaik mindennapjait a kiszállított étellel. A

Délmagyar

információi szerint a fiatalok törekvéseit többen támogatják felajánlás útján is, hogy azt biciklis társaság később kerekezve juttathassa célba. A csapat következő

nagyobb megmozdulása

november 4-én 11 órától lesz, amikor is a Dóm térről indulva „Bringás Ételosztást” hirdettek. Mint azt közösségi oldalukon megírták, felajánlásból érkező főtt ételt osztanak majd szét, várnak minden csatlakozni kívánó lelkes biciklis segítőt. A szegedi társaság 2016 májusában kezdte el működését, a kerékpár népszerűsítése mellett céljaik közé tartozik a fiatalok szociális érzékenyítése is.

Fotó: Szeged Bike Maffia facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.