Bulvár

Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap
Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

Cicák, kutyák, és megannyi játékos feladat csalt mosolyt most is a gyermekek arcára szombaton Szegeden. A városi és Csongrád megyei állatvédő civil szervezetek közös ünnepe, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából tartottak, a korábbinál is nagyobb közönséget vonzott az Árpád térre, a kellemes őszi napsütésben.

Szegeden második alkalommal ünnepeltek közösen az állatvédő szervezetek a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében. Ahogy tavaly, az idén is családi és szakmai programokkal, állatsimogatóval, és sok játékkal készültek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. Szeptember 30-án, 10 és 15 óra között rendezték meg a közös programot az Árpád téren, ahová több mint 300 állatbarát látogatott ki. Öröm volt látni az érdeklődő gyerekeket, akik megmutatták, az állatok szeretete a legtermészetesebb dolgok egyike a világon. Az ünnep

Hekáné Szondi Ildikó

önkormányzati képviselő megnyitójával kezdődött, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen közös kezdeményezések, ünnepek rendkívül sokat tehetnek hozzá az állatvédelem ügyéhez, a közösségek megerősítéséhez. Ezután

Szombathy Péter

előadóművész énekelt dalokat, mondott verset, és kezdődhettek a programok. Sokan figyelték érdeklődéssel a habilitációs kutyabemutatót, a sok gyermek pedig örömmel időzött az állatsimogatókban, ahol voltak kutyák, cicák, de még egy nyuszi is. A kicsiket játékos Állatútleveles Tudáspróba várta, amit 59-en teljesítettek, a felnőtt gazdikkal pedig sokat beszélgettünk állattartási kérdésekről, a felelős állattartásról. A sétakocsikázásokra szintén sok jelentkező volt. Külön öröm, hogy rendezvényen összesen 3 kiscicát és 1 kiskutyát adtak örökbe! Az Állatok Világnapjára meghirdetett képzőművészeti verseny alkotásaiból szabadtéri kiállítást rendeztek. A Zrínyi Ilona Általános Iskola kisdiákjainak munkáit a téren sokan megcsodálták, a közönségdíjakra csaknem 90 szavazat érkezett. A verseny eredménye: I. díj – 5.000 Ft-os könyvutalvány: KALMÁR VIKTÓRIA (4.a) „Madárvilág” című képe II. díj – 3.000 Ft-os könyvutalvány: BOKÁNYI DÁVID (3.a) pingvines képe III. díj – 2.000 Ft-os könyvutalvány: FEKETE TÍMEA (4.a) „Erdőben”c. alkotása Különdíj: Kovács Larina (4.b) és Bodrogi Anikó (4.a) munkája, a fényképes puzzle Az állatbarátoknak, állatvédőknek, állatmentőknek minden évben az egyik legfontosabb ünnep az Állatok Világnapja, amely azt hirdeti: az állatoknak is joguk van a tiszteletre, legyenek házi kedvencek, haszon- vagy vadon élő állatok. Ezúton is köszönik valamennyi támogatónak, így a Nemzeti Együttműködési Alapnak, a segítőknek, és a részt vevő civil szervezeteknek, önkénteseknek, hogy a szegedi ünneppel erre közösen hívhatták fel a figyelmet. Résztvevő szervezetek: • AURA Segítő Kutya Alapítvány • Dél-Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat • Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület • Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete • Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület • PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány • Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete • Vass M. Angéla hobbi-nyulas (A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, illetve az SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár képviselői váratlan megbetegedés miatt nem tudtak jelen lenni az eseményen, az ünnepet ajándék felajánlással támogatták.) A szervezők külön köszönetet fejeznek ki Nagy Áginak, a Rádió 88 műsorvezetőjének, aki a rendezvény háziasszonyaként tett sokat azért, hogy valamennyi kilátogató jól érezze magát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.