Bulvár

Paprikanap Ópusztaszeren

Paprikanap Ópusztaszeren

2017. október 10., kedd
Paprikanap Ópusztaszeren

Október 14-én, szombaton minden a paprikáról fog szólni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Az egykori paprikatermesztők világa elevenedik meg az Emlékpark skanzenjében. Törjön paprikát külüvel, nézze meg a járgányos paprikamalmot működés közben, vagy készítse el saját fűszerpaprika-füzérét!

Program Egész napos programok

Skanzen:

Külüzés és paprikafűzés – Szeged-Alsóvárosi porta Járgányos paprikamalom: paprikadarálás lóval – Szegedi tanya Népi gyermekjátszó – Szeged-Alsóvárosi porta Bútorfestés – Községháza Kemencében sütés – Olvasókör

Nomád Park:

X. századi tevékenységek: szalagszövés, kézi orsó, rokka – Nomád Park Íjásztatás – Nomád Park

Puszta Háza:

NÉBIH – „ Az élelmiszerpazarlástól az erdőtűzig „- természetvédelmi kiállítás Fábián Tamás ásványkiállítása

Látogatóközpont:

Magyarország történelme 3D-ben (filmvetítés) – Vetítőterem „Puszták aranya” c. kiállítás – Aula „Árpád-ünnepek a régi Pusztaszeren” c. kiállítás – Hungarikum tárház

Rotunda:

Legyen Ön Árpád vezér! – „Multimédiás játszótér” Készítse el saját birtokadományozó/köszöntő/házassági oklevelét! – „Multimédiás játszótér” Keresse meg Gárdonyi Géza üzenetét! – „Ilyet nem látott a Kárpát…” Álljon Ön is végvári katonának! – „Vár állott, most kőhalom” A legkisebb a legnagyobb? – „Kincsek a földből” A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Nyitvatartás:

A rendezvény napján az Emlékpark 10:00-18:00 között várja Látogatóit.

Belépőjegyek:

A rendezvény napjain a nyári nyitva tartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.