Bulvár

Vádat emeltek a szerb fegyvercsempésszel szemben

Vádat emeltek a szerb fegyvercsempésszel szemben

2017. szeptember 8., péntek
Vádat emeltek a szerb fegyvercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú férfival szemben, aki 2016. novemberében, lőfegyvert és kábítószert hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető 2016. november 3-án, a délutáni órákban, a Szerb Köztársaság felől érkező autóbusz utasaként lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. Az autóbusz ellenőrzése során az eljáró pénzügyőr a jármű csomagterében, a vádlott birtokában lévő csomagban, egy gépkarabélyt, a gépkarabéllyal azonos kaliberű három darab lőszert, egy üres tárt, valamint mintegy fél kilogramm marihuánát talált. A vádlott által szállított gépkarabély élet kioltására alkalmas lőfegyver volt, a lőfegyver és a lőszerek ország területére történő behozatalára a vádlott engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott birtokában lévő marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy hetven gramm volt, ami a csekély mennyiség felső határának mintegy tizenegyszerese. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség a kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.