Bulvár

Spirituális India az akácfák árnyékában

Spirituális India az akácfák árnyékában

2017. augusztus 3., csütörtök
Spirituális India az akácfák árnyékában

Spirituális feltöltődésre vágyóknak jelent ígéretes programot a nandafalvi hindu templom hétvégi rendezvénye. Az előadás díszvendége Rahul Acharya indiai táncmester. Az est házigazdája Leveles Zoltán hindu tanító. A rendezvényre augusztus 12-én, szombaton 17 órától várják az érdeklődőket.

A program egy védikus tűzáldozattal kezdődik. A tűzáldozat során a felsőbb szféra áldását invitálják meg, miközben a résztvevők mantrarecitálás mellett gabonát ajánlanak fel a tűzoltáron. A védikus tűzáldozat karmatisztító ősi rítus. A hindu szertartás után

Leveles Zoltán

„Karma a spirituális India tanításában” címmel tart előadást, melyben az ősi indiai tradíció erejének mai létjogosultságáról beszél. Ennek keretében szó esik a tettek, szavak és gondolatok erejéről is. A tűzáldozat és a filozófiai előadás az akácfák árnyékában történik. Az est fénypontja az Indiából érkező

Rahul Acharya

táncmester indiai klasszikus táncelőadása. Az 18:30-kor kezdődő odisszi táncelőadásnak a hindu templom mögötti amfiteátrum biztosít helyet. Az indiai klasszikus tánc eredendően templomi tánc, így a templomi környezetnek köszönhetően a néző valóban hiteles betekintést nyerhet a spirituális indiai hagyományokba. Az eseményen való részvétel díjmentes. Minőségi vegán vacsora 1200 forintért az esemény Facebook oldalán előrendelhető. Vacsorát csak az ily módon regisztrált vendégeknek szolgálnak fel.

Az odisszi táncművészet mestere

Rahul Acharya táncmester az odisszi indiai klasszikus táncművészet napjaink egyik legkiemelkedőbb alakja. A világkörüli turnéi során „isteni táncosként” vált ismertté. Rahul Acharya elbűvölő megjelenésével, káprázatos mozgásával és arcjátékával tárja a néző elé az odisszi tánckoreográfiák kecsességét, mélységét és spirituális erejét. Négy éves korától a mai napig aktívan tanulja és tökéletesíti művészetét. Nemzetközi szinten kimagasló tekintéllyel rendelkező szólótáncosként tartják számon. Neves művészeti fesztiválok rendszeres előadója. Munkája mögött szigorú jógagyakorlás és testedzés áll. A tánchoz is kapcsolódó hindu szent szövegeket eredetiben, szanszkritul tanulmányozza. Táncmozdulataiba beépíti a védikus tanítások legfontosabb elemeit. Első férfi táncművészként kapta meg India legmagasabb szintű akadémiai művészeti díját 2009-ben. Tagja egy indiai kultúrát támogató nemzetközi szervezetnek, és több szaklapnál is rendszeresen publikál. Civil életében biotechnológusként szerzett diplomát. Világszerte jelennek meg az odisszi tánccal kapcsolatos kutatómunkái. A számtalan odisszi előadás mellett táncfilozófiai és elméleti előadásokat is tart. Rahul Acharya táncművész szerint a színpad és a földrajzi elhelyezkedés a táncos számára nem számít. A színpad a tánc során szentéllyé válik, a határok és identitások megszűnnek létezni, a valóság egy más dimenziója tárul elénk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.