Bulvár

Imádják Ferencszállás hatalmas mackóját

Imádják Ferencszállás hatalmas mackóját

2017. augusztus 7., hétfő
Imádják Ferencszállás hatalmas mackóját
Ferencszállási bálamaci. Fotó: Jani János

Szalmabálákból készült, öt méter magas. Rengetegen készítenek fotót a medvéről, amely még egy hónapig lesz megtekinthető.

Az utóbbi hónapokban elszaporodtak a medvék Székelyföldön, gyakran házakba, falvakba is bemennek. Nagyobb távolságokat is bejárnak, de azt nem sejtettük, hogy egy mackó Ferencszállás főteréig is eljut. „Mintegy három bála magasságú” - azaz 4,5-5 méteres az a szalmamedve, amely már egy hete áll a bánáti faluban, tudtuk meg

Jani János

polgármestertől. Barátságosan néz, mézet sem kér, nem véletlen, hogy nagyon népszerű, szinte mindenki lefotózza, aki arra jár. A szeptember elején tartandó falunapra minden évben készítenek köszöntőbábut szalmabálákból, korábban állt család, valamint kukutyini hagyományokra utaló halász csónakkal és kisvakond is. Idén úgy döntöttek, hamarabb készítik el, mert így nem kell egy hónapon keresztül raktározni. Az interneten keresgéltek, végül a mackóra esett a választásuk. A közmunkások

Dinnyés Norbertné

irányításával és

Leoveanu Alex

segítségével állították fel a medvét, a szalmabálákat a deszki Agronómia Kft. adta. A mackót szeptember elejéig lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.