Bulvár

Baks nyerte a Kinizsi Vándorkupát az idei Juniálison + FOTÓK

Baks nyerte a Kinizsi Vándorkupát az idei Juniálison + FOTÓK

2017. június 11., vasárnap
Baks nyerte a Kinizsi Vándorkupát az idei Juniálison + FOTÓK
fabiansebestyen_junialis (2)

Nem csak a résztvevő települések, hanem az érdeklődők száma is rekordot döntött az idei Kinizsi Juniálison: 22 induló csapat közül Baks nyerte meg a versenyt, 315 ponttal, a második Pusztaszer település lett, míg a vándorkupát háromszor is elnyerő Tömörkény ezúttal a harmadik helyezést érte el. A családok versenyében a dóci bizonyult a legeredményesebbnek, így ők kapták meg az erről szóló emlékplakettet.

A Tisza-menti falvak és városok legnagyobb játékos vetélkedője látványos bevonulással kezdődött szombat reggel a Kinizsi Parkban.

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott köszöntőjében gratulált a megyében egyedülálló verseny szervezőinek valamint résztvevőinek, és az összetartozás példaértékű rendezvényének nevezte a Kinizsi Juniálist. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség„– idézte

Wass Albert

gondolatát a megyei kormányhivatal vezetője, amely szerinte ennek a nemes versengésnek a mindenkori üzenete. A rendezvény főszervezője és egyben házigazdája,

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő hangsúlyozta: amikor öt évvel ezelőtt kitalálták ezt a programot lehetőséget kívántak teremteni a települések csapatainak arra, hogy kiszakadva a mindennapokból, garantáltan jól érezhessék magukat, együtt. „Sikerült elérni, hogy az ide érkezők már ismerősként, barátként tekintenek egymásra, jókedv, vidámság jellemzi az egész napot. Azzal, hogy két új település: Mezőhegyes és Üllés csapata is érdeklődik a rendezvényünk iránt, azt jelenti, hogy jó úton haladunk a kiteljesedés felé. A Kinizsi Parkban van még hely, várjuk a csatlakozni kívánó településeket!” A hagyományos, nyárnyitó rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, így kellemes, napsütéses időben küzdöttek meg egymással a csapatok a játékos versenyek során. Volt élőcsocsó, és óriás malomjáték, rodeobika, kocsi húzás, a benevezett települések múltjával, jelenével kapcsolatos kvízjáték és főzőverseny is, amelynek bírálata felért egy valóságos gasztronómiai bemutatóval. A fő csapat mellett a települések egy-egy családdal is neveztek, ők is megküzdöttek egymással. Ebben a versenyben a minél több generációs család felvonultatása volt az egyik legfontosabb szempont, de plusz pontokat lehetett gyűjteni az egységes megjelenéssel is a szépségverseny során. Volt település, amelynek családjában négy generáció szerepelt. A legfiatalabb versenyző mindössze 6 hónapos volt, aki a tavalyi Juniálisnak is részesen volt már- igaz, akkor még az édesanyja hasában. A versenyt végül Dóc családja nyerte. Az egyes számokban szerzett pontok összesítése után kiderült, hogy a Tisza-menti falvak és városok találkozóját idén Baks csapata nyerte. A dobogó második fokára Pusztaszer állhatott, míg a Kinizsi Vándorkupát eddig háromszor elnyerő, és ezzel a serleget már véglegesen elbirtokló Tömörkény ezúttal a harmadik helyen végzett. Az idei Juniálison „megfigyelőként” jelen volt Üllés csapata a Homokhátságról és először nevezett más megyéből érkező település: a Békés megyei Mezőhegyes csapata derekasan helytállt a számukra teljesen új környezetben, ígérték jövőre is jönnek. A mostani versenyre készült új Kinizsi Vándorserleg a győztes Baksra került, ők hozzák magukkal a következő Juniálisra Fábiánsebestyénbe, 2018 júniusában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.