Bulvár

Mutasd a ruhád, megmondom, ki vagy!

Mutasd a ruhád, megmondom, ki vagy!

2017. május 31., szerda
Mutasd a ruhád, megmondom, ki vagy!
kedvenc-ruhank

Sokkal többet mond el rólunk az öltözködésünk, mint gondolnánk. A divat az önkifejezés egyik legfontosabb eszköze. Nem kell ahhoz lélekbúvárnak lenni, hogy a megjelenésünk alapján valaki a személyiségünkkel kapcsolatban is találó megállapításokat tehessen.

Az ‘

öltözködéspszichológia

’ komolyságát enyhíti, hogy nyilván mindannyian részben a hangulatunknak, részben az aktuális célunknak megfelelően, mindennap máshogy öltözködünk. Ha épp vizsgázunk az egyetemen és kosztümben feszítünk, az nem jelenti azt, hogy mindenkor fantasztikusan fegyelmezett egyéniségek vagyunk. Lehet, hogy aznap este már farmerben és topban mulatunk valahol. Ám egy valami biztos: árulkodik rólunk, hogy

mi a kedvenc ruhánk

, vagy miben mutatkozunk, ha tetszeni akarunk valakinek. Lássunk pár megközelítést - melyik női ruha mit mesél viselőjéről?

Finom részletek, szolid színek, sok csipke, széles karimájú kalap

Ha valaki így öltözködik, a személyisége nagyon fontos részét képezi, hogy ő száz százalékig nő. Bájos és kedves, el tud veszni az apróságokban, ugyanakkor kitartóan, elmélyülten tud foglalkozni azzal, ami érdekli. Ez a típus mindig ruhát választ nadrágos összeállítások helyett. Visszavágyik azokba a korábbi korszakokba, amikor még ‘igazi nők’ lehettek a nők, és nem kellett keménykedni, harcolni, valamint lekaparni a jeget télen a szélvédőről.

Mindig divatos, topon levő öltözködés, magassarkú, márkás kiegészítők

Határozott, olykor kimondottan kemény személyiség, aki a kidomborított nőiességével ellentétben igen maszkulin is tud lenni. Jól ismeri a pénz értékét, és be tudja fektetni többek közt abba, amibe igencsak érdemes: a megjelenésébe. Önmaga mellé igényes párt keres, olyat, akivel folytathatja a sikerszériáját, ‘emelheti a tétet’. Érdemes talán arra is figyelnie, hogy néha tudjon lazítani, és ne féljen attól, hogy igazi önmaga legyen mások előtt.

Jellegtelen darabok, sötét színek, lapossarkú

Vagy egy kutató áll előttünk a tudományos munkája leadása előtti napokban, vagy egy olyan nő, aki lemondott arról, hogy fel tudja kelteni mások figyelmét. Minél sematikusabban öltözünk, annál kevesebb bennünk aktuálisan az életkedv - egy kutatás szerint a depressziós nők szívesebben húznak farmert, mint például szoknyát, kosztümöt. A nőiességbe vetett hit hiányát mutatja, ha valaki teljességgel mellőzi a csajos darabokat. Érdemes kicsit próbálgatni a nőiesebb stílust, az élénkebb színeket, hiszen örömöt csempészünk az életünkbe, ha kicsit feldobjuk azt mi magunk, akár az öltözködés segítségével.

Szokatlan szettek, vintage és új ruhadarabok keverése, kalapok, sálak

Belefutunk valakibe, aki fittyet hány az aktuális divatra, és turkálóból vett ruhákat ötvöz párezer forintos fast fashion darabokkal, úgy, hogy a hatás izgalmas és kellemes? Az illető egész biztos könnyedén szembemegy az árral az élet minden területén. Vidám és tele van energiával, és nagyin valószínű, hogy szívesen barátkoznak vele mások, mert az életkedve mindenkit feldob. Nem lehetetlen, hogy más téren is érdemes lenne az öltözködésben látványosan megjelenő kreativitását kiélnie - például lehetne profi divattervező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.