Bulvár

Kilenc szegedi cukrászdában kapható fél áron a fagylalt ma

Kilenc szegedi cukrászdában kapható fél áron a fagylalt ma

2017. május 8., hétfő
Kilenc szegedi cukrászdában kapható fél áron a fagylalt ma
fagylaltverseny022kf

A Virág Cukrászda vezetője szerint - a jó minőség ellenére - alulértékeljük a fagylaltunkat, ezért szükséges népszerűsíteni a hazai cukrászati termékeket. A cikk végén a csatlakozó fagylaltozók!

Egy sikeresen megírt magyarérettségi után mi hűtené le a diákokat a legkönnyebben, ha nem egy fagylalt? Szerencsére idén a magyar kézműves fagylalt napja pont egybeesik a maturálás első jelentős napjával.

Gyuris László

, az akcióhoz csatlakozó Kis Virág Cukrászda vezetője úgy látja, Nyugat-Európában fokozatosan csökken a fagylalt népszerűsége, s egyre kevesebb, a magyarországiakhoz hasonló fagylaltozó működik. „Mindenki olasz fagylaltot, olasz alapanyagot keres, pedig az alapanyag, a víz, a cukor soha nem olasz, minden esetben magyar, alulértékeljük a saját fagylaltunkat. Erősíteni akarjuk a magyar fagylaltba vetett bizalmat: legyünk büszkék a hazai cukrászati termékekre!” – fogalmazott a cukrász. A fiatalok elsősorban a trendi – például a fűszerekkel, vagy különleges gyümölcsökkel ízesített - fagylaltokat kedvelik, az idősebbek a hagyományos ízeket pártolják. „A Bandita, a Zorro, a sósmogyorós, a karamell, a vadcseresznye egyre népszerűbb” – magyarázta. Reméli, hogy sokan visszatérnek a magyar fagylalthoz, akik eltávolodtak attól.

Szegeden az alábbi cukrászdák csatlakoztak az akcióhoz:

Auchan Szeged Snack Pont 6723 Szeged Zápor út 4. Dóm cukrászda 6720 Szeged Oskola u. 18 Dugonics Cukrászda 6720 Szeged Dugonics tér 2. Hatos Rétes 6720 Szeged Klauzál tér 7. Kis Virág Cukrászda 6720 Szeged Klauzál tér 8. Liliom cukrászda 6725 Szeged Liliom u. 13 Retro Fagyizó 6791 Szeged Tas utca 1. Tápéi cukrászda 6753 Szeged Honfoglalás u. 46. Z Nagy Cukrászda 6722 Szeged József Attila sgt. 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.