Bulvár

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is védi a sünöket

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is védi a sünöket

2017. április 28., péntek
Az Orpheus Állatvédő Egyesület is védi a sünöket
unnamed (2)

Kora nyáron a legtöbb autós által úttesten elgázolt állat a sündisznó. Mivel a süni éjszaka vadászik, legtöbbször a sötétben útra tévedő egyedeket a gépjárművek vezetői már későn észlelik.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői arra kérik az autóvezetőket, hogy a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztetve, az útra tévedő állatokra ilyenkor fokozottabban ügyeljenek. Megfelelő sebesség választással a legtöbb gázolás elkerülhető lehetne. A sündisznó egyébként védett állat, így az úttesten pusztuló egyedek eszmei értéke sem elhanyagolandó.

Seres Zoltán

, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője sündisznó mentéshez a következőket javasolja: ha vezetés közben az úttesten sünit látunk, úgy körültekintően álljunk le és a forgalom által használt területről tegyük az út szélére a sünt. Ne vigyük túl messzire, mert előfordulhat, hogy megmentett állat épp a kicsinyeinek kutatja botorkálás közben az élelmet, ebben az esetben a kicsinyei is valahol a közelben lehetnek. A legtöbb természetben élő sün erősen bolhás, tüskéi szúrnak, gépjárműbe tenni, hazavinni nem javasolt. A süni úttestről történő leemeléshez használjunk újságpapírt, rongyot. Mindennapi apró tetteink is hozzájárulhatnak a környezetünk védelméhez. Világunkat Mi magunk alakítjuk, ez az eszme vezérelje tetteinket a természet értékeinek megóvása kapcsán is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.