Bulvár

Még mindig a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet + VIDEÓ

Még mindig a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet + VIDEÓ

2017. március 9., csütörtök
Még mindig a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet + VIDEÓ
auto_roncs_baleset

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára a megye közlekedésrendészeti helyzetéről adott tájékoztatást - írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy szegedi telephelyen tartott sajtótájékoztatót 2017 első két hónapjának baleseti adatairól.

Vad Róbert

rendőr őrnagy, a főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára helyzetértékelésében ismertette az idei esztendő sérüléses baleseteinek tendenciát, összehasonlítva azokat a 2016-os év hasonló időszakával. Kiemelte, hogy az okozó járművezetők között továbbra is első helyet foglalnak el a személyautók sofőrjei, akiket a tehergépkocsi-vezetők, a kerékpárosok, motorosok és segédmotorosok követnek. Vad Róbert hozzátette: a személysérüléses balesetek tekintetében január és február hónapban 24 %-os javulás jelentkezett, a fő baleseti okok között viszont továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, valamint a kanyarodási szabályok megsértése szerepel. Az MBB titkára elmondta, hogy a tavasz beköszöntével több kétkerekű jelenik meg az utakon, nem csak e közlekedési eszközök sofőrjeinek felkészültsége, hanem a járművek felkészítése is elengedhetetlen a téli pihenő után. Mivel sem a motorosok, sem a kerékpárosok testét nem védik a személyautókban rendszeresített passzív biztonsági eszközök, részükről nagyobb körültekintésre van szükség a közlekedés során. Ehhez nélkülözhetetlen a kötelező tartozékok megléte, amelyek mindössze néhány száz forintba kerülnek, de akár életet is menthetnek. http://www.youtube.com/watch?v=V6r7a2Qi0Po

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.