Bulvár

Nem "baráti tűz" okozta a rendőr halálát a bőnyi rendőrgyilkosság során

Nem "baráti tűz" okozta a rendőr halálát a bőnyi rendőrgyilkosság során

2017. február 24., péntek
Nem "baráti tűz" okozta a rendőr halálát a bőnyi rendőrgyilkosság során

Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

Nagy Andreát

az MTI annak kapcsán kereste meg, hogy a sajtóban több helyen megjelent: a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója,

Győrkös István

követte el, hanem "baráti tűzben" vesztette életét a hősi halált halt, posztumusz alezredessé előléptetett

Pálvölgyi Péter

. A szóvivő ismertette: a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a 2016. november 18-án kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak a kirendelő határozatban több mint hetven kérdést tett fel, amelyeket az intézmény a különböző szakterületek szerint megosztott. A daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Az utóbbi állapította meg szakértői bizonyossággal, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el. Nagy Andrea elmondta: annak érdekében, hogy más irányból is bizonyítsák azt, hogy a halálos sérülést a gyanúsított által használt gépkarabélyból kilőtt lövedék okozta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény beszerzéséről intézkedett. A genetikus és a fizikus-kémikus szakértői vélemény, valamint az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény elkészítése még folyamatban van - tette hozzá. Leszögezte: a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok szerint tehát "nem baráti tűz történt". Nagy Andrea arról is beszámolt, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság április 27-ig hosszabbította meg. A nyomozás határideje 2017. április 26. Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi bőnyi házához, ahol a tulajdonos még a bejutásuk előtt gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.