Bulvár

Ezrekért keltek el Diana hercegnő levelei

Ezrekért keltek el Diana hercegnő levelei

2017. január 5., csütörtök
Ezrekért keltek el Diana hercegnő levelei

Az előzetesen néhány száz fontra becsült ár sokszorosáért, több ezer fontért kelt el egy csütörtöki angliai árverésen a néhai Diana hercegnő féltucatnyi bizalmas levele.

Károly brit trónörökös egykori felesége, aki 1997-ben hunyt el egy párizsi autószerencsétlenségben, az 1980-as és az 1990-es években rendszeres levelezésben állt Cyril Dickmannel, a Buckingham-palota köztiszteletben álló akkori főgondnokával, aki fél évszázadon át szolgálta a brit királyi családot e tisztségében. Dickman hagyatékából a Cheffins aukciósház csütörtökön - más tételek mellett - Diana hat személyes, kézzel írott levelét is árverésre bocsátotta. Az egyik levélben a néhai hercegnő arról számolt be, hogy másodszülött fia, Harry herceg - aki az idén ünnepli 33. születésnapját - annak idején jól érezte ugyan magát az általános iskolában, de rendetlenkedései miatt "állandóan bajba került". Ez a levél az aukciós ház 600-900 fontos előzetes árbecslésével szemben 2400 fontért (880 ezer forintért) kelt el a csütörtöki liciten. A "bajkeverő" jelző Harryre a későbbi években is ráillett: a herceg kamaszként és fiatal felnőttkorában elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról és féktelen ivászatba fulladó bulijairól vált hírhedté, de ma már megbecsült, hadviselt tagja a királyi családnak. Harry, aki kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, néhány éve egy lapinterjúban elismerte, hogy csak a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt "a teljes elzülléstől". Egy másik, szintén csütörtökön elárverezett, 1984-ben kelt levelében Diana arról számol be Dickmannek, hogy elsőszülött fia, az akkor kétéves Vilmos herceg - aki édesapja, Károly trónörökös után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - "imádja" abban az évben született öccsét, és "vég nélkül ölelgeti, puszilgatja" Harryt. Erre a levélre a Cheffins 400-600 fontos előzetes árbecslést adott, ám a licit 3200 fontnál (1,2 millió forintnál) állt meg. Az aukcióra bocsátott hat Diana-levél összesen 15 100 fontért (több mint 5,5 millió forintért) kelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.