Bulvár

Előzetesben az idős rokonát bántalmazó és zsaroló kisteleki férfi

Előzetesben az idős rokonát bántalmazó és zsaroló kisteleki férfi

2017. január 17., kedd
Előzetesben az idős rokonát bántalmazó és zsaroló kisteleki férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a kisteleki férfit, aki édesanyját és annak férjét bántalmazta, illetőleg zsarolta pénzszerzés végett.

A gyanú szerint a férfi november 29-én kisteleki ingatlanában bántalmazta az egészségi állapotánál fogva magatehetetlen, több mint 80 éves sértettet – édesanyja férjét - oly módon, hogy őt testszerte több alkalommal megütötte, illetőleg megrúgta - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A sértett a bántalmazás következtében orrcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama 8 napon túli. A cselekménnyel összefüggésben a bíróság elrendelte 60 napi időtartamra a gyanúsított távoltartását az ingatlantól és az abban életvitelszerűen lakóktól. A távoltartás szerint tilos volt a velük való közvetlen érintkezésbe kerülés is. A távoltartás hatálya alatt és annak ellenére a gyanúsított rendszeresen megjelent az ingatlanban, ahol megöléssel fenyegette meg édesanyját és annak férjét is. A legutóbbi, január 13-i alkalommal a sértettet ismét bántalmazta, megfenyegette, hogy elvágja a torkát, amennyiben nem ad neki pénzt, melynek nyomatékot adott azzal is, hogy ököllel ütlegelte, illetőleg a nyakánál fojtogatta az idős férfit. A sértett védelmére kelt az ingatlanban lakó felesége is, aki egyben a gyanúsított édesanyja és aki az őt is érő bántalmazás hatására mintegy 3.000.-Ft-ot adott át fiának. A bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte azt. A határozat jogerőre emelkedett. Az ügyben a nyomozást a Kisteleki Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.