Bulvár

10 tipp, hogy egészségesebb legyél az új évben

10 tipp, hogy egészségesebb legyél az új évben

2017. január 10., kedd
10 tipp, hogy egészségesebb legyél az új évben
running-573762_1280

Új év, új kezdet, új célok. Az új év egy kiváló lehetőséget kínál számunkra, hogy tiszta lappal kezdve egészségesebben éljünk.

A pozitív szokások átvételétől egészen az egészséges étkezésig lejjebb olvashatsz 10 tippet, amelyet érdemes megfontolni az egészségesebb mindennapokhoz. A siker érdekében lassan de fokozatosan építsük be életvitelünkbe ezeket a tanácsokat, mintsem villámfokozatba kapcsolva kudarcként éljük meg.

Egyél jól

Az ételeket gyakran soroljuk jó és rossz kategóriába, de a rossz ételek hirtelen elhagyása könnyen visszaüthet, hiszen ezek sok esetben a kényeztetés és szórakozás forrásai. Figyeljünk az optimális arányra és próbáljunk meg minél több zöldséget és gyümölcsöt enni minden nap. Nyugodtan egyél az ún. rossz ételek közül is. A kulcs a mértékletesség.

cut-1123725_1920

Folyamatos testmozgás

A több mozgás vitathatatlanul az egyik legszélesebb körben elterjedt újévi fogadalom. Ugyanakkor ezt a legnehezebb betartani, ha teljesíthetetlen célokat tűzünk ki magunk elé. Kezdjük kicsiben egy könnyű sétával, használjunk lépcsőt lift helyett vagy járjunk kerékpárral. Nyissunk ezekkel a lépésekkel, majd elmehetünk konditerembe, vagy erősíthetünk otthoni környezetben.

Figyelj oda a vitaminokra

Gyümölcsöt és zöldséget enni napi öt alkalommal jól hangzik, de a tányérodon lévő ételek mellett nincs mindig ott így nem tartalmaz olyan tápanyagokat, mint a kalcium, D-vitamin és kálium. Bár az élelmiszer számít elsősorban a vitaminok és ásványi anyagok hozzáadása elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrendhez. Szedjünk multivitamint, mely biztosítja a napi szükséges tápanyag utánpótlást szinte 100%-ban.

drinking-water-filter-singapore-1235578_1280 (1)

Igyál eleget

Az elegendő mértékű folyadékpótlás az egyik legfontosabb tényező az egészséges életmód fenntartásában, de néha könnyebb róla beszélni, mint betartani. Számos módja lehet a vízbevitel növelésének akár helyettesíthetjük a szódát vízzel vagy friss gyümölcsöt adhatunk a vízhez ezáltal ízesítve azt. Állíts üzembe egy vízadagolót ClearWater tisztított vízzel és máris könnyebben fog menni a vízfogyasztás. Tesztelj minket 2 hétig kötelezettség nélkül!

Szánj időt magadra

Napunk nagy részét mások problémáinak, szükségleteinek megoldására szánjuk. Családunkra, ismerőseinkre, munkatársainkra. Hasítsunk ki egy szeletet minden napból és adjuk magunknak. Hogy mit csinálsz ezzel az idővel az tőled függ. Legyen összhangban azzal, amit igazán szeretsz. Olvass könyvet, vezess naplót, sportolj, meditálj!

book-1867403_1920

Csomagolj Snacket

A nap folyamán bekapni egy kis snacket sokszor életet menthet ezért fontos, hogy mindig legyen nálunk valami. Mielőtt elhagyjuk a házat, vegyünk magunkhoz csökkentett kalória tartalmú, tápanyagokban dús snacket. Próbáld ki a ClearWater snacket!

Munka után lépj ki a digitális térből

A közösségi média, emailek, smsek, okostelefonok korában élünk. Amilyen nagyszerű dolog a technológia, ugyanakkor sokszor megterhelővé válik. Tanuljuk meg megélni a pillanatot ahelyett, hogy megszállottan nézzük a Facebookot, Instagramot. Teljesen elfogadható, ha munka után és hétvégén kikapcsoljuk a telefonunk vagy otthagyjuk a másik szobában, így eltöltve minőségi időt a családtagjainkkal, barátainkkal.

IMG_2642

Főzz gyakrabban egyél kevesebbet kint

A kinti étkezés a kollégákkal sokszor közösségi élmény lehet, ám általában égeti a pénztárcád tartalmát és növeli derékbőséget. Az otthoni főzés megtanítja, hogyan kontrolláld az adagokat és hogyan használj egészséges, tápanyagokban gazdag alapanyagokat. Továbbá fejleszti a főzési képességeidet és csökkenti az étkezésre költött összeget.

Pozitív hozzáállás

A mentális egészségről se feledkezzünk meg miközben a testi egészségről beszélünk. Fogadjuk el azokat a dolgokat, amiken nem tudunk változtatni koncentráljunk azokra, amelyekkel fejlődni tudunk. Tartsuk távol magunktól a negatív gondolatokat és koncentráljunk a „meg tudom csinálni, képes vagyok rá, megcsináltam, meg fogom csinálni” gondolatokra. Ismerd fel az eredményeid és dicsérd meg magad érte. Megérdemled.

pretty-woman-1509959_1920

Igyál egy feketét

Ne adj cukrot és tejszínt a kávéhoz. Ha így túl keserűnek tűnik, próbáld ki az alacsony kalória tartalmú mandulatejet. Egy forró csésze kávé segít az egész napos koncentráció fenntartásában.

cw_1200x628_kave2

Forrás:

http://blog.clearwater.hu/10-tipp-hogy-egeszsegesebb-legyel-az-uj-evben/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.