Bulvár

A jövő év színei már megvannak

A jövő év színei már megvannak

2016. december 22., csütörtök
A jövő év színei már megvannak
szinek

Minden évben meghatározzák a következő szezon fő trendjeit, és a meghatározó színeit. Ezeket használja minden divatház, így beszélhetünk aztán divatról.

A színek esetében minden tekintet a Pantone Institute-ra szegeződik, amelyik számozott, összetéveszthetetlen árnyalatokkal teli palettájával kikerülhetetlen a divatszakmában.

Színek minden típusnak

Egy szezonban természetesen nem egy, hanem tíz színt állapítanak meg, mint meghatározó árnyalatokat. Így minden típusnak - tavasz, nyár, ősz, tél - lesz mit hordania úgy, hogy elmondhatja, követi a legfrissebb trendet. Ha például csak a jégkék, vagy a napsárga lenne menő, akkor az csak egy bizonyos bőr- és hajszínnel rendelkező embernek állna jól. Ettől függetlenül sokan nem túl szerencsésen a tőlük elütő színeket is hordják, pusztán azért, mert az található meg a boltban. Ám ha ismerjük a típusunkat, a szezon árnyalataiból érdemes a hozzánk illőkre szavazni, és csodásan fogunk festeni. Tavaly a nyertes a rózsakvarc és a higgadt kék lett, hatalmas meglepetést keltve szakmai berkekben, mivel szabályosan csak egy színt tehetett volna uralkodóvá a divatszakma. A hozzáfűzött mondanivaló pedig az, hogy a felpörgött világban ezek ketten nyugalmat és biztonságot árasztanak. 2015-ben a marsala nyert. 2017-ben természetességre van szükségünk, így a

Greenery árnyalat

uralkodására készülhetünk fel. A kifutókon már a tavasz-nyári kollekciók bemutatásánál rengeteg módon feltűnt az új év színe, a konkrét árnyalatot azonban csak 2016 decemberében fedte fel a Pantone. Stresszes életünkre válaszként jelentették meg ezt a reményt és a természettel való kapcsolódást kifejező zöldet, hangzott a kommentár.

Csak ránéztünk különböző színű dolgokra

A kiválasztás egyébként nem tűnik túl bonyolultnak, bár nyilván komoly szakértelem és jópár műhelytitok van mögötte; az ügyvezető igazgató így mondta el újságírói kérdésre: “Egyszerűen csak ránéztünk különböző színű dolgokra, és feltettük magunknak a kérdést, vajon ebbe vagy abba az árnyalatba beleszeretnének-e az emberek.” További gyönyörű árnyalatok is megszínesítik majd a tavaszunkat jövőre. Van köztünk szikrázó kankalinsárga, Island Blue fantázianevű kék, Niagara kék, Hazelnut barna, Flame narancspiros. Semleges és erős árnyalatok egyaránt találhatóak benne, és választhatnak ebben a szezonban is szőkék, vörösek, feketék, barnák egyaránt. Az évente cserélődő színskálában az a trükk, hogy elemei párosíthatóak, egymáshoz illeszthetőek. Illetve a paletta mindig egy picit eltér a tavalyitól, ezzel bebiztosítva, hogy a tavaszi blézerünket vagy cipőnket ne vehessük “akadálytalanul” fel. Ennek ellenére, ha vannak kedvenc darabjaink, nyugodtan viseljük őket az új évben is - és mivel a divat körforgása mindig visszahoz csaknem minden jelenséget, egyszer csak az aktuális trendbe is visszatér szeretett régi ruhadarabunk. (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.