Bulvár

Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon történt rendzavarás ügyében

Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon történt rendzavarás ügyében

2016. november 4., péntek
Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon történt rendzavarás ügyében

Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon egy fegyveres rablás ügyében tartott per csütörtöki ítélethirdetésén történt rendzavarás miatt - ismertette a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

Szanka Ferenc

közölte: a Szegedi Járásbíróság hatósági eljárás csoportosan elkövetett megzavarásának bűntette miatt tett feljelentést. A feljelentést továbbították a Legfőbb Ügyészségre, hogy döntsenek arról, melyik ügyészség folytassa le az eljárást.

Juhászné Prágai Erika

, a Szegedi Törvényszék szóvivőjének korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csütörtöki tárgyaláson, amikor a bíró kihirdette az elsőrendű vádlott büntetését, a négy év fegyházat, a terheltek és a jelentős számú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás fokozódott, amikor elhangzott, hogy a másodrendű vádlott büntetése nyolc év fegyház. Mivel ordibálásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, a tanácselnök kivezettette a hangoskodókat. Miközben az ítélethirdetés a védők jelenlétében folytatódott, az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat a fegyőrök egy üvegezett ajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra érkezők folytatták a kiabálást, ketten rángatni kezdték az üvegezett ajtót, egy harmadik ember pedig a folyosón lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését. A rendzavarásnak rendőrök vetettek véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.