Bulvár

Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő

Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő

2016. november 8., kedd
Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő

Öt ember életét mentette meg az a szén-monoxid-érzékelő, amelyet egy hódmezővásárhelyi család még az év elején nyert a katasztrófavédelem Facebook-oldalán indított játékon.

Bejelzett a szén-monoxid-riasztó november negyedikén, pénteken este egy családi házban, a hódmezővásárhelyi Kalap utcában. A lakók elzárták a gázt, kinyitották az ablakot és a három felnőtt, valamint a két gyermek elhagyta az épületet. A város hivatásos tűzoltói a nyílt égésterű gázkészülék közelében méréseket végeztek, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit is. Kiderült, hogy a gázkészülékhez csatlakozó vezetékből szivárgott a gáz, így ha nem is szén-monoxid miatt, de helyesen riasztott a beszerelt készülék. Az érzékelőt a család egyik tagja még a februárban, a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilján indított, kéthetes játékon nyerte. A naponta új és újabb feladatokkal jelentkező játék tizenkettedik napján közzétett feladatot oldotta meg nagy kreativitással a hódmezővásárhelyi pályázó: akkor olyan piktogramot, figyelemfelhívó táblát kellett készíteni, amely a szén-monoxid veszélyére figyelmeztet. Az év elején nyert készüléket alig egy héttel a szivárgás előtt kezdték el használni, a berendezés azonnal bizonyította hasznosságát. Volt a házban másik érzékelő is, az azonban nem adott jelzést. A család most arra készül, hogy átalakítja a ház fűtési rendszerét, a konvektoros megoldás helyett központi fűtésre szeretnének áttérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.