Bulvár

Hétfőn új étlappal nyit az Alabárdos felújított része

Hétfőn új étlappal nyit az Alabárdos felújított része

2016. szeptember 18., vasárnap
Hétfőn új étlappal nyit az Alabárdos felújított része
alabardos10_gs

Tavaly november óta folyamatos felújítási munkák zajlanak az Oskola utcai Alabárdos étterem háza táján. A borbár és kerthelyiség után az elsősorban üzleti vacsoráknak helyet biztosító éttermi rész is megújult, októbertől már business menüvel várják a vacsorázni vágyókat.

„Szerettük volna visszahozni az Alabárdos jó konyháját, ahol nemcsak jót ehetnek a vendégek, hanem azt valóban eseményként élhetik meg. Üzlettársammal viccesen megjegyeztük egymás között, hogy valamelyik szombaton tarthatnák egy tematikus estét, amikor a hölgyek, alkalomhoz illően, kalapban érkeznének. Vannak még ötleteink, mivel tehetnénk még kedveltebb hellyé az éttermet” – jegyezte meg

Gellért Ákos

, az étterem résztulajdonosa. Az Oskola utcai Alabárdos bérleti jogát tavaly novemberben vásárolta meg a Gellért és Fiai Kft. , valamint

Radnóti Ramon

. Az üzemeltetők elképzelése az volt, hogy visszaállítsák a patinás vendéglő régi fényét úgy, hogy közben eleget tegyenek a gasztronómiai trendeknek is. „Hétfőtől új étlappal indulunk, éttermi kínálatunkban olyan ételek sorakoznak, melyekért valóban élmény lesz hozzánk járni. Az étlapot 3-5 havonta le fogjuk cserélni, hogy szezonális alapanyagokból készülhessenek a fogások, ezért a kínálat a többi vendéglátóhelyéhez képest viszonylag szűknek mondható. Vendégeink 80-féle borból tudnak választani a nemzetközi konyhára épülő ételek mellé. Nem magyaros étteremként működünk, ugyanakkor a halászlé és a paprikás csirke sem hiányzik majd az étlapról, de mindezek új köntöst kapnak, hogy a szem is jól lakjon” – folytatta Radnóti Ramon.

alabardos08_gs

A tavaly novemberben megkezdett felújítási munkálatokkal egységről-egységre haladtak: először a Sonka- és Borbár nyitotta meg kapuit, amely a hagyományos borozók és a modern bisztrók egyvelegét kínálja. Mivel az Alabárdos üzemeltetőinek mottója, hogy minden alapanyag ellenőrzött gazdaságból származzon, a bár sajt- és sonkakülönlegességei a vajháti majorságból származnak. A bisztrót követően átadták az Alabárdos Light Gardent is, mely tulajdonképpen az éttermi egység kerthelyisége. „Nálunk a manapság divatos street food ételeknek ugyanúgy helye van, mint a klasszikus éttermi kínálatnak. Az alapanyagok java a Gellért-majorból érkezik, így szürke marhát, racka birkát kóstolhatnak vendégeink. A Delikát boltban saját háztáji sonkákat, szalámikat, sajtokat kínálunk, ezt szeretnénk a későbbiekben kiegészíteni lekvárokkal és terveink szerint savanyúság is szerepel majd a kínálatban.” „A múlt fényében a jelen konyhatechnológiája – ez az Alabárdos” – foglalta össze egy mondatban Radnóti Ramon, mint jelent számára a 90 fő befogadására alkalmas étterem, amely először szeptember 19-én, 11.30-tól nyitja meg kapuit az éhes vendégek előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.