Bulvár

Gyermekvédelemről tart nyilvános beszélgetést a TASZ Szegeden

Gyermekvédelemről tart nyilvános beszélgetést a TASZ Szegeden

2016. szeptember 9., péntek
Gyermekvédelemről tart nyilvános beszélgetést a TASZ Szegeden

"Hiányzó emlékek - filmvetítés és beszélgetés a gyermekvédelmi helyzetről" címmel tart rendezvényt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szombat délután Szegeden.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a nyilvánosságnak a magyarországi gyermekvédelmi helyzet visszásságait: miért szakítják szét a családokat a szegénység miatt? Mi a gyerek legfőbb érdeke egy ilyen helyzetben? Milyen vissza nem fordítható károkat okozhat, ha az intézményrendszer társadalmi státusz alapján büntet közösségeket? A jogász, terepmunkás és szakértő vendégek saját tapasztalataik alapján ezeket a kérdéseket vitatják meg a közönséggel. A rendezvényen

Vincze Máté

"Elválasztva" c. dokumentumfilmjét is bemutatják, ami egy ötgyermekes család szétszakítását örökíti meg. A film egyik oldalon az édesanya küzdelmét kíséri nyomon, aki mindent megpróbál, hogy gyermekeit visszakapja, illetve a nevelőanya történetét, aki megkedveli a gyermekeket, és jobb lehetőségeket biztosít számukra az életben. A rendezvény a TASZ "Hiányzó emlékek" c. kampányának keretében valósul meg, aminek célja, hogy egy gyermeket se szakítsanak el a családjától a szegénység miatt. Bővebben:

hianyzoemlekek.tasz.hu

Helyszín:

Városi Rock Klub, Stefánia 6.

Időpont:

szeptember 10., szombat 15.30-17.00

Program:

15.30 - Vincze Máté: Elválasztva c. dokumentumfilmjének vetítése, rövid üzenet a rendezőtől 16.00-17.00 - szakmai beszélgetés a gyermekvédelmi rendszerről. Moderátor: Boros Tamás, a Civil Hang Rádió főszerkesztője. Szakértő vendég: Boros Ilona, TASZ Romaprogram jogásza. A rendezvény nyilvános, előzetes regisztrációra nincs szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.