Bulvár

Magyar Nemzet: egyre kevesebb az autólopás

Magyar Nemzet: egyre kevesebb az autólopás

2016. augusztus 12., péntek
Magyar Nemzet: egyre kevesebb az autólopás
autolopas_bulibol_010

Évek óta egyre kevesebb autót lopnak el Magyarországon, a lopások 90 százaléka a fővárosban történik - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.

Idén első félévben 835 személyautó körözését rendelték el, tavaly egész évben még 2414 körözést adott ki a rendőrség. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen alacsony ez az adat - közölte az ORFK a Vezess.hu adatkérése nyomán. Országszerte 2007-ben még 7584 autót loptak el, 2012-ben ez a szám már 6920 volt és azóta is folyamatosan csökken. Az autólopások 90 százalékát a fővárosban követik el, azon belül is a népes XI., illetve XIV. kerület áll a statisztikák élén. A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület elnöke, Vezda László a lapnak elmondta: az autólopások csökkenéséhez hozzájárultak a rendőrségi akciók. A Készenléti Rendőrségnél 2014-től önálló egység, a kiemelt felderítő főosztály vagyonvédelmi osztálya nyomoz az ilyen ügyekben. Az autótolvajok egy része rács mögé került, más része pedig inkább "szakmát" váltott - írja a Magyar Nemzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.