Bulvár

Hivatalosan is kutyabaráttá minősíthetőek a szállás- és vendéglátóhelyek

Hivatalosan is kutyabaráttá minősíthetőek a szállás- és vendéglátóhelyek

2016. augusztus 4., csütörtök
Hivatalosan is kutyabaráttá minősíthetőek a szállás- és vendéglátóhelyek

Hivatalos védjegyrendszerben lehet ezentúl a szállás-, és vendéglátóhelyeket, illetve az üzleteket kutyabaráttá minősíteni, országszerte egyelőre 120 minősített hely működik, de számuk a Kutyabarathelyek.hu-t üzemeltető MateWorks Kft., számításai szerint év végéig többszörösére emelkedhet.

A cég csütörtökön az MTI-vel közölte, az igény egyre nő a kutyabarát szállás- és vendéglátóhelyek iránt, de eddig nem volt egyértelműen tisztázott, hogy mi is nevezhető annak. A Kutyabarathelyek.hu által kidolgozott minősítési rendszer összhangban áll az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vonatkozó jogszabályaival, és egységes képet ad a kutyabarát helyekről.

Máté Krisztián

a Kutyabarathelyek.hu ügyvezetője az MTI-nek elmondta: folyamatosan veszik fel a kapcsolatot szállodaláncokkal, terveik szerint év végéig több száz hely szerezheti meg a kutyabarát minősítést. A kutyabarát szállás minősítéséhez a szálláshelynek rendelkeznie kell minimum két szobával, melyben a kutyatartó a kutyájával együtt szállhat meg, a folyosóknak pedig kutyákkal is megközelíthetőnek kell lenniük. A feltételek között szerepel egyszer használatos itatóedény elhelyezése és friss víz biztosítása a kutyabarát szobában. A védjegyrendszerben a szálláshelyek mellett üzletek, éttermek, és közintézmények is részt vehetnek, a minősítésnek nincsenek fokozatai. A Kutyabarathelyek.hu már 2 éve dolgozik a kutyabarát szálláshelyek összegyűjtésén. A szállodákat minősítő Hotelstars.eu és a Kutyabarathelyek.hu együttműködésének értelmében minden, a Hotelstars által minősített szálloda jelentős kedvezménnyel igényelheti az új "Kutyabarát hely" minősítést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.