Bulvár

Illegális fémlerakatra néztek az ablakok

Illegális fémlerakatra néztek az ablakok

2016. július 8., péntek
Illegális fémlerakatra néztek az ablakok
mosogep_centrifuga_femdob

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 6 tonna fémhulladékot találtak Szegeden, egy házsorral szemközti füves területen. Az illegális fémlerakatot felszámolták, a tulajdonos ellen közigazgatási eljárást indítottak.

A pénzügyőrök, a rendőrség munkatársaival közösen tartottak ellenőrzést egy Szeged külterületén található utcában. A lakóházakkal szemben lévő üres, füves területen hatalmas mennyiségű fémhulladékot – köztük számos mosógépet, háztartási eszközt, kerékpárroncsokat, autókarosszéria elemeket, sporteszközöket, hordókat, üstöket, valamint egy darab csatornafedél karimát - találtak. A hegyekben álló fémkupacok feltérképezése közben, a szemben található egyik házban lakó személy odalépett a pénzügyőrökhöz és elmondta, hogy a fémhulladék az ő tulajdona, azokat ő tárolja, azonban a származásukkal kapcsolatban semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni. A pénzügyőrök megállapították továbbá, hogy a lerakat tulajdonosa a tevékenységhez nem rendelkezik semmilyen hatósági engedéllyel. A pénzügyőrök a több mint 6 tonna fémhulladékot lefoglalták, elszállították és fémigazgatási eljárást indítottak, melynek lezárása után félmillió forintot meghaladó összegű bírság kiszabása várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.