Bulvár

A szalakótagyűrűzést is elmosta az eső

A szalakótagyűrűzést is elmosta az eső

2016. július 16., szombat
A szalakótagyűrűzést is elmosta az eső
szalakotafioka_gyuruzese_mj-021 (1)

A nagy mennyiségű csapadék minden szabadtéri programot elmosott, nem kivétel ez alól a szombat délelőttre meghirdetett madárgyűrűzés sem, amit a sándorfalvi oktatóközpontnál szervezett volna meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Az időjárásra való tekintettel végül elmaradt a sándorfalvi szalakótagyűrűzés, az eseményt várhatóan a jövő héten pótolják. A Fehér-tavi Madárvárta szomszédságában költő szalakótapár fiókái kaptak volna jelölőt szombaton, életüket egyébként nyomon lehet követni a mesterséges odúban felszerelt fészekkamerán is. A fiókák nagyon gyorsan nőnek, a gyűrűzést is azért szervezték július 16-ra, mert már elég nagyok ahhoz, hogy hamarosan elhagyják a fészket.

Tokody Bélától

, a madártani egyesület Csongrád megyei titkárától megtudtuk, az időjárás függvénye, mikor tudják pótolni az elmaradt gyűrűzést. Az énekesmadár gyűrűzés szintén elmaradt, a rossz időjárási viszonyok miatt a szakemberek ugyanis kénytelenek voltak bevenni a hálókat, melyek segítségével elfogják a madarakat. A záporos, zivataros június miatt egyébként a kérészek tánca is

késett Szegednél

. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint több 10 milliméter csapadék hullott péntekről szombatra virradóra megyénkben, éjszakáig akár több mint 30 milliméter csapadék is hullhat. Eközben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is, másodfokú figyelmeztetés van tehát érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.