Bulvár

A biztonságos bicajozást tanulták a gyerekek + FOTÓK

A biztonságos bicajozást tanulták a gyerekek + FOTÓK

2016. július 11., hétfő
A biztonságos bicajozást tanulták a gyerekek + FOTÓK
nyari_tabor_rendorokkel04_gs

Összesen 28 Csongrád és Temes megyei általános iskolás vesz részt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett nyári táborban, ahol a gyerekek a biztonságos közlekedésről tanulhatnak. A tábor témája kiemelten fontos, hiszen nyáron fokozottabban kell figyelni a gyerekekre a közutakon.

Immár 19. alkalommal szervezte meg nyári táborát a megyei rendőr-főkapitányság, melynek fókuszában a közlekedésbiztonság áll. Az egyhetes tábor célja, hogy az azonos érdeklődésű diákok felismerjék a közlekedési ismeretek elsajátításának és a biztonságos járműkezelés gyakorlatának hasznosságát. A mintegy 30 gyerkőc olyan általános iskolás tanulók legjobbjai közül került ki, akik megyei vagy országos közlekedésbiztonsági versenyen már bizonyították tudásukat. A rendőrök tulajdonképpen ezzel a programsorozattal jutalmazzák teljesítményüket.

Vad Róbert

rendőr őrnagy, a Balesetmegelőzési Bizottság titkára hangsúlyozta, a közlekedésbiztonsági versenyek résztvevőinek fontos szerep jut az osztályközösségekben, hiszen az osztálytársak tőlük is elleshetik a szabályokat. A nyári szünidőre vonatkozóan elmondta, a gyerekekre fokozottabban kell ügyelni az utakon és játszóterek környékén, ilyenkor ugyanis szertelenebbek, figyelmetlenebbek. "Talán közhelynek hangzik, mégis érdemes megfogadni: ha pöttyös labda gurul, pár másodperc múlva biztosan szalad utána a gyerek is. A játszóterek környékét fokozott óvatossággal kell megközelíteni ilyenkor." Az egyhetes táborban nemcsak a közlekedésé lesz a főszerep, klasszikus nyári elfoglaltságokkal is készülnek az iskolásoknak. A gyerekek valódi gripenekkel fotózkodhatnak a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, strandolni és ópusztaszeri kirándulásra viszik őket, illetve ellátogatnak majd a gyulai várfürdőbe is. A rendőr őrnagy hozzátette, Csongrád megyében az országos átlaghoz képest évről évre egyre alacsonyabb a gyermekbalesetek száma. Ez többek között annak köszönhető, hogy a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az iskolákban a baleset-megelőzési előadásokra és közlekedésbiztonsági programokra. Vad Róbert úgy fogalmazott, ha egy-egy előadás alkalmával sikerül ráirányítaniuk a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, akkor néhány éven belül még kevesebb gyermekbalesetet regisztrálhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.