Bulvár

Tizenkilenc ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Tizenkilenc ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

2016. június 6., hétfő
Tizenkilenc ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Tizenkilenc ítéletet hozott határzár tiltott átlépése bűntett ügyében a Szegedi Járásbíróság a múlt héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a bíróság tizennyolc vádlottat egy évre kiutasított Magyarország területéről. Egy vádlottat - akit korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt már jogerősen elítéltek - a bíróság egy év négy hónap végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a négy év kiutasítás mellett. A vádlottak - akik többségében afgán és pakisztáni állampolgárságúnak vallották magukat - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre. A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 16 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül az eljárás egy esetben hatályon kívül helyezéssel, nyolc esetben elutasítással fejeződött be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.