Bulvár

Vádemelés a halálos balesetet okozó román állampolgárral szemben

Vádemelés a halálos balesetet okozó román állampolgárral szemben

2016. április 27., szerda
Vádemelés a halálos balesetet okozó román állampolgárral szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015. március 21-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a fenti napon este 7 óra körül közlekedett Nagylak irányából Csanádpalota felé mintegy 90-100 km/h óra sebességgel. Ennek során a vádlott a 4451. és a 4433. számú utak kereszteződéséhez érve későn észlelte a kereszteződést és az azt megelőző jelzőtáblákat, amiből fakadóan elmulasztotta elsőbbségadási kötelezettségét. Ebből adódóan a vádlott nekiütközött a neki jobbról, a védett úton közlekedő személygépkocsinak, melynek sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesethez vezető folyamatot a vádlott kötelezettségszegése indította el, így a sértett halálával járó közúti baleset gondatlan okozásáért a vádlottat terheli a felelősség. A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.