Bulvár

Több mint 2,5 tonna fémet foglaltak le a pénzügyőrök Mindszenten

Több mint 2,5 tonna fémet foglaltak le a pénzügyőrök Mindszenten

2016. április 8., péntek
Több mint 2,5 tonna fémet foglaltak le a pénzügyőrök Mindszenten
mosogep_centrifuga_femdob

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 2,5 tonna fémhulladékot találtak egy mindszenti ingatlanon. Az illegális fémlerakatot felszámolták, a tulajdonos ellen közigazgatási eljárást indítottak.

A pénzügyőrök előzetes információk alapján ellenőrzést tartottak egy mindszenti ingatlanon. A lakóházat, melléképületeket, valamint az udvart bejárva egy csarnokból, valamint az épület mellől számos régi hűtőgép, mosógép, kisebb-nagyobb háztartási- és elektronikai eszköz bontási fémhulladéka és egyéb fémhulladék került elő. A tulajdonos elmondta, hogy a fémet házaktól hozta el, valamint lomtalanításkor szerezte be. Helyi lakosok a lomtalanításra kijelölt napok környékén szóltak neki, hogy nem akarják az utcára kirakni a fémhulladékot, vigye el tőlük. A pénzügyőrök ezt követően áttekintették a hivatali nyilvántartásokat, melyekből kiderült, hogy a férfi nem ismeretlen a hatóság előtt, hiszen 2010-ben és 2013-ban is szabtak ki bírságot neki illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt. Az engedéllyel rendelkező helyi fémkereskedők nyilvántartásának vizsgálatakor derült ki az is, hogy az utolsó eljárás óta mintegy 1 millió forint értékben értékesített fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot fémkereskedők részére. A szabálytalanságok sora még nem volt teljes, hiszen a férfi többmilliós adótartozást halmozott fel. A pénzügyőrök a háznál előkerült, összesen 2671 kg fémhulladékot lefoglalták, majd elszállították. Az eljárást követően kiszabásra kerülő bírság összege várhatóan meghaladja a 2 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.