Bulvár

Az ember legjobb barátja - a vakvezető kutyákat ünneplik szombaton Szegeden

Az ember legjobb barátja - a vakvezető kutyákat ünneplik szombaton Szegeden

2016. április 28., csütörtök
Az ember legjobb barátja - a vakvezető kutyákat ünneplik szombaton Szegeden
Vakvezeto_kutya3

A Baráthegyi Vakvezető Kutyakiképző Iskolával együttműködésben idén második alkalommal ünnepli Szegeden az Árbóc Egyesület a vakvezető kutyák világnapját.

A rendezvénynek a Széchenyi tér ad otthont április 30-án, szombaton 10 és 16 óra között. A programmal a látássérült emberekre és a vakvezető kutyák jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. Arra, hogy milyen óriási támogatást jelent a látássérült emberek számára a vakvezető kutya. A képzett vakvezetők különleges kutyák, speciális tudásukkal több tekintetben is igazi támaszai egy látássérült embernek. Kiegészítik gazdájukat, kapcsolatot teremtenek számára a környezettel, s ennek megfelelően vezetik és vigyázzák őt. Segítségükkel és ragaszkodó barátságukkal önállóságot és magabiztosságot adnak gazdájuknak, teljesebbé teszik az életét – ez óriási dolog! Hámmal a hátukon nagyon komoly és felelősségteljes munkát végeznek a vakvezető kutyák – egy ember életére vigyáznak. Hivatásuk a kutyák rendeltetésének egyik legszebbike.

Programok:

- ismerkedés a vakvezető kutyákkal és gazdáikkal, - akadálypályán való átjutás segítő kutyával, - játékeszközök kipróbálása, - élménytúra és fotózkodás a Szabi Trabival, ami után a fénykép papíralapon haza is vihető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.