Bulvár

Vádemelés a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román férfival szemben

Vádemelés a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román férfival szemben

2016. március 1., kedd
Vádemelés a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015. november 14. napján okozott közúti balesetet.

A vádirat szerint a vádlott 2015. november 14. napján délután 3 óra körüli időben közlekedett Pusztaszer község lakott területén, a falu főutcáján. A vádlott ekkor egy kisbuszt vezetett, amelyben 14 utast szállított. A vádlott több mint 70 km/h-s sebességgel közelített meg a lakott területen egy útkereszteződést, amelynek veszélyességét útburkolati festés is jelezte a jelzőtáblákon túlmenően. A vádlott a vezetés közben már csak későn, féktávolságon belül észlelte elsőbbségadási kötelezettségét és a fékezése ellenére összeütközött a védett úton közlekedő sértett által vezetett gépkocsival. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett gépjármű a tetején átfordulva egy árokba borulva állt meg, míg a sértett által vezetett gépkocsi az árokba haladást követően egy villanyoszlopnak ütközött. A sértett az ütközés következtében a gépkocsi jobb oldali ablaküvegén kizuhant és a baleset következtében elszenvedett sérülések miatt a helyszínen életét vesztette. Ezen túlmenően a vádlott által vezetett gépkocsiban ülő utasok közül két személy az általuk elszenvedett többszörös törések miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, valamint további 11 utasnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a vádlotthoz hasonlóan. A vádlott cselekményével megszegte a lakott területen való közlekedés sebességére, valamint az elsőbbségadási kötelezettségre vonatkozó közúti közlekedési szabályokat, amellyel összefüggésben a sértett halálát, valamint 13 további személy sérüléseit okozta. Az ügyészség a vádlottat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A házi őrizetben levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.