Bulvár

Vadasparki tavaszköszöntő Szegeden Babóval, a kispingvinnel

Vadasparki tavaszköszöntő Szegeden Babóval, a kispingvinnel

2016. március 3., csütörtök
Vadasparki tavaszköszöntő Szegeden Babóval, a kispingvinnel
pingvin01_gs

Március 20-án tartja tavaszköszöntő családi rendezvényét a Szegedi Vadaspark. Az intézmény erről szóló közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük!

Március 1-e ugyan a meteorológiai tavasz kezdete, de az időjárás ilyenkor még elég szeszélyes. A felhők mögül egyre gyakrabban kibújó nap és az egyre hangosabb madárcsicsergés mégis már ki-ki csalogat egyre többeket a szabadba, a természetbe, így a Vadasparkba is. Bár februárban újdonságként, igen sikeresen, sok érdeklődő gyermek és felnőtt szeme láttára megtartottuk az első, népszokáshoz is kapcsolódó idei programunkat, a Medve-lest, azért hagyományos rendezvényeink sora mégis ilyenkor a természet ébredéséhez kapcsolódóan indul. Március idusa egyben a Szegedi Vadaspark szezonnyitója is, abban az értelemben, hogy a látványos állatbemutatók, -etetések és állatsimogatók ilyenkortól, hétfő kivételével már minden nap, a megadott időpontokban elérhető programok. Ezek, az úgynevezett Zoo Típusú Találkozások az idei évtől megújulva, az előző időszakhoz képest még több látványelemet tartalmaznak majd, sőt új állatszereplőkkel is gazdagodnak. Március 20-án, vasárnap a Vadasparki tavaszköszöntő családi rendezvény sztárja valószínűleg Babo, a tavaly év végén világra jött és kézbe nevelt kis pápaszemes pingvin lesz, akit pótmamája, az egyik állatgondozó kollégánk mutat majd be mind a délelőtt mind a délután folyamán egy-egy megadott időpontban. E nap további kínálata két tavaszi zöld ünnephez kötődik majd, mégpedig a víz világnapjához és az erdők nemzetközi napjához. Az előbbivel kapcsolatosan lesz hazai vízi élőlények bemutatója, hozzá kapcsolódó játékokkal, és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársai segítségével egy interaktív állomás is üzemel majd, amely az ivóvízfogyasztás fontosságára, és a csapvízre, mint biztonságos élelmiszerre hívja fel a figyelmet. Az erdők nemzetközi napját a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. közreműködésével ünnepeljük, akik a Vadaspark Európa bemutatójában játékos erdei programra várják a természet és az erdők barátait. Március 22-én, kedden, kimondottan óvodás és iskolás csoportokat hívunk a víz világnapjához kapcsolódó játékos, interaktív foglalkozásokra. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.