Bulvár

Ismét lesz tojásvadászat húsvétkor a Szegedi Vadasparkban

Ismét lesz tojásvadászat húsvétkor a Szegedi Vadasparkban

2016. március 23., szerda
Ismét lesz tojásvadászat húsvétkor a Szegedi Vadasparkban
husvet_a_vadasparkban_019

Az idei húsvét alkalmából is rendeznek tojásvadászatot a Szegedi Vadasparkban, emellett pedig tojásfestésre is várják az érdeklődőket.

"Ha húsvét, akkor Vadaspark, ha Vadaspark, akkor tojásvadászat... Legalábbis Szegeden sokan gondolják így, hiszen már sokadik éve „Húsvéti tojásvadászat” címen hirdetjük meg e tavaszi ünnephez kötődő rendezvényünket. Ennek köszönhetően ma már szegedi tradícióról beszélhetünk, amelyen ugyanolyan nagy kedvvel vesznek részt évről évre a látogatóink, sokszor nemcsak a kicsik, hanem a nagyobbak is. Bár idén a tavalyihoz képest jóval korábban van húsvét vasárnapja és hétfője, március 27-28-án, szerencsére az előrejelzések szerint az égiek kegyesek lesznek hozzánk, napsütéses, kellemes hétvégére számíthatunk, így minden adott a kellemes ünnepi programhoz húsvét vasárnap és hétfőn. A program a hagyományoknak megfelelően két részből áll: a tojásvadászat és a tojásfestés. A tojásvadászat mind a két napon 9.00 és 17.00 óra között zajlik, az az több száz tojást rejtünk el a fák, bokrok tövében, természetesen a látogatói utak mentén. Azonban nem elég csak megtalálni őket, tudni kell majd válaszolni a tojásokra írt kérdésekre is! A kérdések némelyike talán nem lesz könnyű, de a válaszokat mind megtalálhatják a játékban résztvevő gyerekek az adott földrészen az egyes állatok kifutójánál lévő ismertető táblákon – a Szegedi Vadasparkban az állatokat földrajzi elterjedésük szerint csoportosítva mutatjuk be. A tojásokat a Természetvédelmi Oktatóközpont előtti asztalnál lehet leadni, ahol, ha a gyermek helyes választ ad a tojáson lévő kérdésre, ajándékban részesül. A tojásfestés mind a két napon 10 és 15 óra között az Oktatóközpont termeiben zajlik majd, ahol hagyományos technikákkal lehet díszíteni az általunk biztosított tojásokat, amit a látogatók, munkájuk jutalmaként, haza is vihetnek. Hétfőn még egy plusz programként a Rádió 88 kitelepül a Vadasparkba, és itt a helyszínen szórakoztatja vendégeinket" - írja portálunkhoz eljuttatott ajánlójában a Szegedi Vadaspark.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.