Bulvár

Egy év börtönre ítéltek egy koszovói migránst Szegeden

Egy év börtönre ítéltek egy koszovói migránst Szegeden

2016. március 8., kedd
Egy év börtönre ítéltek egy koszovói migránst Szegeden

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a koszovói férfit, aki a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta harmadszor lépett be illegálisan Magyarország területére.

A vádirat szerint a vádlottat 2015 szeptemberében határzár tiltott átlépésének bűntette miatt 2 év időtartamra Magyarország területéről kiutasította a bíróság. Ezt követően idén február 10-én, miután ismételten a határzáron keresztül lépett jogellenesen Magyarország területére, 11 hónap börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették. A fenti ítélet jogerőre emelkedését követően a vádlott március 5-én a reggeli órákban a mások által kivágott kerítésen ismételten Magyarország területére lépett jogellenesen, melyet követően őt őrizetbe vették, majd előállították. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, vele szemben az ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság 1 év börtönbüntetést szabott ki és 4 évre Magyarországról kiutasította. A bíróság az ügyészi indítványra elrendelte egyébként a vádlott előzetes letartóztatását is. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője azzal szemben fellebbezést jelentettek be, így az nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.