Bulvár

Előzetesben a három rabló, akik elvették egy fiatal telefonját Szegeden

Előzetesben a három rabló, akik elvették egy fiatal telefonját Szegeden

2016. január 29., péntek
Előzetesben a három rabló, akik elvették egy fiatal telefonját Szegeden

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik egyéb más bűncselekmények mellett tavaly augusztus 23-án követtek el rablást Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2015. augusztus 23-án hajnali 5 óra körül Szegeden az egyik Tisza-part melletti téren

bántalmazták a sértettet és eltulajdonították a mobiltelefonját

. A gyanúsítottak egyikének felszólítására a másik két gyanúsított közül volt, aki a sértett fejét szorította le, míg a másik gyanúsított a sértett kezéből kicsavarta a 34 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd őt megrúgva a helyszínről elfutottak. Ezen túlmenően a gyanúsítottak közül ketten Szegeden további vagyon elleni bűncselekményeket követtek el akkor, amikor 50 ezer forintot el nem érő értéktárgyakat tulajdonítottak el különböző szegedi ingatlanokba bejutva. A csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság szerint is valamennyi gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye, különös figyelemmel arra, hogy valamennyi gyanúsított több alkalommal állt már bíróság előtt, valamint velük szemben különböző eljárási szakaszokban vagyon elleni bűncselekmények miatt további nyomozások vannak folyamatban. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben gyanúsítottak a szabadlábon védkezés érdekében fellebbezést jelentettek be. Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.