Bulvár

Életfogytiglant kapott a lakiteleki prostituált gyilkosa

Életfogytiglant kapott a lakiteleki prostituált gyilkosa

2016. január 28., csütörtök
Életfogytiglant kapott a lakiteleki prostituált gyilkosa

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy nyárlőrinci férfit, aki Lakitelek közelében brutálisan meggyilkolt egy prostituáltat, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített.

A táblabíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 37 éves

Éberling Józsefet

. A férfi 2010 szeptemberében találkozott először az egyik sértettel, aki prostituáltként dolgozott a 44-es úton, Lakitelek és Nyárlőrinc között egy buszmegállóban. A 18 éves lány háromezer forintért orálisan kielégítette a vádlottat. Október 2-án ismét megállapodtak, de az aktus a férfi potenciazavara miatt nem jött létre. A lány emiatt sértő megjegyzést tett a vádlottra, aki ezért bántalmazni kezdte őt. A dulakodás közben kikerültek a kocsiból, és a férfi gépkocsiemelővel tíznél több ütést mért a fekvő nő fejére. Amikor látta, hogy a nő meghalt, holttestét a közeli erdőbe húzta. Az áldozatot - aki ekkor tízhetes terhes volt - alul lemeztelenítette, majd a kabátjával és egy zsákkal letakarta. A másik sértett is a 44-es úton dolgozott prostituáltként, rá Kecskemét és Nyárlőrinc között figyelt fel a férfi. 2012 augusztusában a 29 éves nő háromezer forintért orálisan kielégítette a vádlottat. Másnap este is arra járt a férfi, aki elhatározta, hogy megszerzi a lány pénzét. Ismét megállapodtak egy aktusban, de amikor elkezdődött, a férfi elővette az autóülés alá rejtett konyhakést, és többször megszúrta a nőt. Kirángatta a védekezni próbáló, síró sértettet a kocsiból, és újból többször megszúrta, főként a nyakán. A több sebből vérző nő úgy tett, mintha meghalt volna, ezért a vádlott - miután elvette a 18 ezer forintját és a telefonját - otthagyta. Később még egyszer visszatért, hogy ellenőrizze, valóban meghalt-e. A közvetlen életveszélyes sérüléseket elszenvedő nőnek sikerült eljutnia egy tanyára, ahol segítséget kért. A vádlott az eljárás során a 2010-es gyilkosságot először beismerte, később azonban tagadta. Második áldozata többszöri megszúrását beismerte, de tagadta, hogy pénzért tette volna, az utolsó szó jogán pedig bocsánatot kért a sértettől. Az ítélőtábla súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék - a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját 35 évben megszabó - ítéletét. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, hogy a társadalom védelme érdekében szükséges a legsúlyosabb büntetés kiszabása az élet elleni bűncselekményeket elkövető vádlottra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.