Bulvár

Még tovább maradhatnak előzetesben a nagyfai fogolyzendülés kirobbantói

Még tovább maradhatnak előzetesben a nagyfai fogolyzendülés kirobbantói

2015. november 20., péntek
Még tovább maradhatnak előzetesben a nagyfai fogolyzendülés kirobbantói

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy hosszabbítsa meg az előzetes letartóztatását annak a tíz fogvatartottnak, akik október 23-án követtek el bűncselekményt Nagyfán.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a hét iraki, két szír és egy szerb állampolgárságú gyanúsított vonatkozásában további 3 hónappal kerüljön meghosszabbításra előzetes letartóztatásuk a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint egyes gyanúsítottak vonatkozásában a bűnismétlés veszélye okán. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak közül nyolcan a Nagyfai Idegenrendészeti Őrzött Szállás egyik körletének zárkáját torlaszolták el éhségsztrájkot hirdetve úgy, hogy a zárkában levő fém, lecsavarozott emeletes ágyat felfeszítették, kettétörték és azzal az ajtót kitámasztották. Cselekményükkel csak aznap este 10 óra körüli időben hagytak fel. A körlet többi őrizetese körében is elégedetlenség kezdődött a gyanúsítottak cselekménye folytán, melynek során további két gyanúsított törte ki székkel, illetőleg kézzel a zárkák ablakait. Az eljárás során mindezidáig ismeretlenül maradt őrizetesek további szektorok fűtésrendszereit, ajtajait és ablakait rongálták meg, melynek következtében többek között a körletet áramtalanítani is kellett. A gyanúsítottak vonatkozásában a fogolyzendülés bűntettének minősített esete miatt folytat nyomozás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.