Bulvár

Házi őrizetben a pusztaszeri tömegszerencsétlenség előidézője

Házi őrizetben a pusztaszeri tömegszerencsétlenség előidézője

2015. november 18., szerda
Házi őrizetben a pusztaszeri tömegszerencsétlenség előidézője

A Szegedi Járásbíróság tegnap jogerősen elrendelte annak a férfinak a házi őrizetét, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított házi őrizete december 17-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozóügyészség azért indítványozta

B. I.

gyanúsított házi őrizetének elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 14-én 15 óra 15 perc körül Pusztaszer belterületén közlekedett a tulajdonát képező kisbusszal 14 fő utast szállítva. Egy kereszteződéshez érve, az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem adta meg az elsőbbséget a neki balról érkező sértett által vezetett személygépkocsinak. Az ütközés következtében a kisbusz felborult, míg a személygépkocsiba az árokba sodródott, és egy betonoszlopnak csapódva állt meg. Az ütközés hatására a személygépkocsit vezető nő az autóból kirepült, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisbusz utasai közül 3 személy, valamint a gyanúsított súlyos sérülést, míg 11 fő könnyű sérülést szenvedett. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetlen előéletű, nem magyar állampolgár gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya okán (kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése estén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, ugyanakkor esetében az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok házi őrizet elrendelésével is biztosíthatók. A házi őrizet végrehajtására a gyanúsított munkáltatója által felajánlott ingatlanban kerül sor. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így a végzés jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.